Krémes fánk recept

2012-04-14
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

Ezt a sütemény receptet hazánkban csak úgy nevezik: képviselőfánk. Franciaországból származik ez a könnyű tészta, benne finom, habos krémmel.

Ezeket szerezd be:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Recept elkészítése

1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A vajat a 1,5 dl vízzel és a sóval megolvasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Amikor a massza elválik az edénytől visszatesszük a tűzre és 2-3 percig folyamatosan keverjük, majd levéve a tűzről, hozzátörünk 2 tojást.

2. A tésztát habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis “labdacsokat” nyomunk, a tetejüket megkenjük tojással. Sütőbe helyezzük, majd 30 perc alatt arany színűre sütjük. Kivesszük a tepsiből, majd félre tesszük hűlni.

3. A tejszínt kemény habbá verjük, félúton hozzászórjuk a porcukrot és a kakaóport. A kihűlt labdacsokat kettévágjuk, majd megtöltjük a tejszíynhabbal, a tetejére helyezzük a kalapokat.

Tálalásnál cukorral megszórjuk. 1 óránál többet ne várjunk a felszolgálással, mert a tejszín összeeshet!

Fogás: Cimkék: , Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 723 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Tarkedli recept

  • Túróval töltött fánk

  • Sütőporos fánk

  • Joghurtos fánk Gizitől

  • Extra puha csöröge fánk