Krémes fánk recept
2012-04-14- Hány főre: 8
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ezt a sütemény receptet hazánkban csak úgy nevezik: képviselőfánk. Franciaországból származik ez a könnyű tészta, benne finom, habos krémmel.
Ezeket szerezd be:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 dl tejszín
- 5 dkg porcukor
- 1 evőkanál kakaópor
Recept elkészítése
1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A vajat a 1,5 dl vízzel és a sóval megolvasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a lisztet. Amikor a massza elválik az edénytől visszatesszük a tűzre és 2-3 percig folyamatosan keverjük, majd levéve a tűzről, hozzátörünk 2 tojást.
2. A tésztát habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis “labdacsokat” nyomunk, a tetejüket megkenjük tojással. Sütőbe helyezzük, majd 30 perc alatt arany színűre sütjük. Kivesszük a tepsiből, majd félre tesszük hűlni.
3. A tejszínt kemény habbá verjük, félúton hozzászórjuk a porcukrot és a kakaóport. A kihűlt labdacsokat kettévágjuk, majd megtöltjük a tejszíynhabbal, a tetejére helyezzük a kalapokat.
Tálalásnál cukorral megszórjuk. 1 óránál többet ne várjunk a felszolgálással, mert a tejszín összeeshet!
Értékelések
(4.5 / 5)
2 személy értékelt
3 814 megtekintés