Olívabogyós spagetti

2012-07-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Következő variáns pennére és spagettire egyaránt alkalmazható, csak győzzük kivárni míg elkészül.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g száraztészta
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 tk szárított kakukkfű
  • 400 g egész paradicsom
  • 150 ml fehérbor
  • 3 evőkanál olajbogyó
  • 150 g mozzarella
  • só, bors

1. lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben és pirítsuk meg a fokhagymát alacsony lángon. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és egy percig pirítjuk tovább. Adjuk hozzá a paradicsomot és a bort. Törjük fel a paradicsomokat egy villa segítségével, majd tegyük a serpenyőbe és alacsony lángon forraljuk.

2. lépés

Főzzük ki a tésztát bő sós vízben. Lehet penne, spagetti vagy másmilyen alakú tészta. Apróra vágjuk az olajbogyót, majd hozzáadjuk a szószhoz. Végül keverjük össze a leszűrt tésztával, reszeljünk rá mozzarellát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 181 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kagylótészta fokhagymával és chilivel

  • Milánói spagetti másképpen

  • Bolognai penne recept

  • Spagetti Norma módra

  • Peperonata spaghetti/lecsó spagettivel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    486 kcal
  • Összes Zsír

    13,5 g
  • Szénhidrát

    62,5 g
  • Fehérje

    22,3 g