Olívabogyós spagetti
2012-07-09- Típus: Paradicsomos tészták
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Következő variáns pennére és spagettire egyaránt alkalmazható, csak győzzük kivárni míg elkészül.
Ezeket szerezd be:
- 400 g száraztészta
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 tk szárított kakukkfű
- 400 g egész paradicsom
- 150 ml fehérbor
- 3 evőkanál olajbogyó
- 150 g mozzarella
- só, bors
1. lépés
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben és pirítsuk meg a fokhagymát alacsony lángon. Adjuk hozzá a kakukkfüvet, és egy percig pirítjuk tovább. Adjuk hozzá a paradicsomot és a bort. Törjük fel a paradicsomokat egy villa segítségével, majd tegyük a serpenyőbe és alacsony lángon forraljuk.
2. lépés
Főzzük ki a tésztát bő sós vízben. Lehet penne, spagetti vagy másmilyen alakú tészta. Apróra vágjuk az olajbogyót, majd hozzáadjuk a szószhoz. Végül keverjük össze a leszűrt tésztával, reszeljünk rá mozzarellát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 306 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
486 kcal -
Összes Zsír
13,5 g -
Szénhidrát
62,5 g -
Fehérje
22,3 g