Brokkolis karfiolsaláta

2012-10-01
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 25 perc

A brokkoli és a karfiol együtt nagyon finom. Anyukám fenomenálisan tudta ezt elkészíteni olyan módon, hogy mindig azonnal elfogyott.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Brokkoli
  • 20 dkg Karfiol
  • 1 db Paprika
  • 2 evőkanál Olívaolaj
  • 2 evőkanál Citromlé
  • Csipetnyi Szerecsendió
  • Bors

1. lépés

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szétszedjük, majd sós vízben körülbelül 5 percig főzzük. Ha letelt az 5 perc, akkor kivesszük és összekeverjük a szeletelt paprikával.

2. lépés

Előveszünk egy tálat, amibe beletöltjük az olajat és a citromlevet. Beleszórunk egy kevés szerecsendiót és sóval, borssal ízesítjük. Ezután mint egy robotgép, jó alaposan összekeverjük. (Ha van az edénynek teteje, akkor nyugodtan tegyük rá és rázzuk össze.)

3. lépés

Ezt a jó fűszeres öntetet öntsük rá a brokkolis karfiolsalátánkra, kicsit kevergessük meg, hogy mindenhova jusson. Szeletelt mandulával díszíthetjük, hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 144 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    197 kcal
  • Összes Zsír

    15 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    16,2 g
  • Cukor

    5,8 g
  • Fehérje

    4,9 g