Ijedt körték Halloween-ra

2012-10-29
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A következő receptet egy külföldi Tesco hírlevélben kaptuk, azonnal megtetszett nekünk, reméljük nektek is tetszik! :)

Ezeket szerezd be:

  • 4 érett körte
  • 300 ml almalé
  • 1 rúd fahéj
  • csipet őrölt fahéj
  • 200 ml áfonya vas pirosszőlőlé, vagy vörösbor
  • szegfűszeg
  • hántolt mandula
  • 1 tk vanília

1. lépés

A körtéket meghámozzuk, ügyelve arra, hogy a szár ép maradjon, ha lehetséges. Vágjuk le az alsó részét, így meg fog állni a helyén. Helyezze az egész körtéket egy lábas almalébe, majd fedjük le.

2. lépés

Adjuk hozzá minden fűszert, szegfűszeget, vanília kivonatot. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot és főzzük 15-20 percig, amíg a körte megpuhul.

2. lépés

Távolítsuk el a körtéket és forraljuk az almalét további 10 percig, amíg picit besűrűsödik és szirupos állagú lesz. Állítsuk a körtéket tányérokra.

Minden körtét öntsünk le az almalével, majd szegfűszeggel alakítsunk nekik szemet, hántolt mandulával pedig szájat, mintha sikítanának. A szájukhoz cseppentsünk piros szőlőlét vagy vörösbort, így olyan mintha csöpögne a szájukból a vér!

Jó mókát hozzá! :)

 

Ajánlom figyelmedbe a következő recepteket:

 

Previous Image
Next Image

info heading

info content

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4 330 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Görögdinnye eperlikőrrel és vaníliafagylalttal

  • Eperhab recept

  • Eper eperlikőrrel és mascarponével

  • Leveles kabátba bújtatott fahéjas körte

  • Eper tojáslikőrrel és tejszínhabbal

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    125 kcal
  • Zsír

    1 g
  • Cukor

    30 g