Mini sajtburger

2012-09-03
  • Hány főre: 8-10
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A következő sajtburger, azért mini, mert valamilyen kisebb rozsos zsemlében készítjük, de ha szeretnénk, nyugodtan használjuk a hagyományos strandi bucikat vagy szezámmagos zsömléket. A gyerekek különösen imádni fogják!

Ezeket szerezd be:

  • 1/2 csésze zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 tojás
  • 1 kis fej hagyma, apró kockákravágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3/4 csésze reszelt sajt
  • 700 g darált hús
  • 1/4 teáskanál só és bors
  • 10-12 db zsömle
  • Saláta, szeletelt paradicsom, szeletelt uborka vagy egyéb zöldség
  • 12 szelet sajt

1. Lépés

Melegítsük elő a grillsütőt. Egy nagy tálban keverjük össze a vöröshagymát, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, az olajat, a paradicsompürét, a tojást, 3/4 csésze sajtot, sót és bors. Adjuk hozzá a darált marhahúst (pulyka vagy sertés is lehet), törjük meg egy villával. Formáljunk kb. 10-12 húspogácsát, mindegyik körülbelül 6 cm átmérőjű legyen, vagy a zsömléhez mért nagyságú.

2. Lépés

Helyezzünk a rácsra a húspogácsát és parázson süssük meg őket, amíg szépen megpirulnak. Vágjuk szét a zsemléket, töltsük meg a kívánt zöldséggel, paradicsommal, salátalevéllel, hagymával. Mikor a húsok nagyjából jók lesznek, vegyünk elő egy tányért szedjük ki, majd minden egyes húsra tegyünk egy szelet sajtot. Hagyjuk, hogy jól ráolvadjon, majd utána tegyük a zsemlébe őket.

Töltsük meg a hamburgereket a kívánt szósszal és falatozzunk!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 071 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamburger pulykahússal

  • Csirkeburger recept

  • Indiai hamburger

  • Görög hamburger recept

  • Kéksajtos hamburger recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    212 kcal
  • Fehérje

    13 g
  • Szénhidrát

    14 g
  • Zsír

    11 g