Mini sajtburger
2012-09-03- Hány főre: 8-10
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 35 perc
A következő sajtburger, azért mini, mert valamilyen kisebb rozsos zsemlében készítjük, de ha szeretnénk, nyugodtan használjuk a hagyományos strandi bucikat vagy szezámmagos zsömléket. A gyerekek különösen imádni fogják!
Ezeket szerezd be:
- 1/2 csésze zsemlemorzsa
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 tojás
- 1 kis fej hagyma, apró kockákravágva
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3/4 csésze reszelt sajt
- 700 g darált hús
- 1/4 teáskanál só és bors
- 10-12 db zsömle
- Saláta, szeletelt paradicsom, szeletelt uborka vagy egyéb zöldség
- 12 szelet sajt
1. Lépés
Melegítsük elő a grillsütőt. Egy nagy tálban keverjük össze a vöröshagymát, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, az olajat, a paradicsompürét, a tojást, 3/4 csésze sajtot, sót és bors. Adjuk hozzá a darált marhahúst (pulyka vagy sertés is lehet), törjük meg egy villával. Formáljunk kb. 10-12 húspogácsát, mindegyik körülbelül 6 cm átmérőjű legyen, vagy a zsömléhez mért nagyságú.
2. Lépés
Helyezzünk a rácsra a húspogácsát és parázson süssük meg őket, amíg szépen megpirulnak. Vágjuk szét a zsemléket, töltsük meg a kívánt zöldséggel, paradicsommal, salátalevéllel, hagymával. Mikor a húsok nagyjából jók lesznek, vegyünk elő egy tányért szedjük ki, majd minden egyes húsra tegyünk egy szelet sajtot. Hagyjuk, hogy jól ráolvadjon, majd utána tegyük a zsemlébe őket.
Töltsük meg a hamburgereket a kívánt szósszal és falatozzunk!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
4 071 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
212 kcal -
Fehérje
13 g -
Szénhidrát
14 g -
Zsír
11 g