Indiai hamburger

2012-08-27
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Meglepődnénk, de a következő recept egy indiai fűszerezésű hamburger. Bár nem hallani sokat, hogy az országban fogyasztanának ilyen típust, de azért az ízvilág miatt érdemes kipróbálni.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg darált marhahús
  • 1/4 csésze paradicsompüré
  • 1 evőkanál curry por
  • 1 tojás
  • 1/2 csésze zsemlemorzsa
  • 3/4 csésze morzsolt feta sajt
  • Frissen őrölt bors, só ízlés szerint
  • 6 hamburger zsemle
  • Öntet:
  • 1/4 csésze (60 ml) sima joghurt
  • 1/4 csésze majonéz
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál koriander
  • 6 saláta levél, illetve egyéb zöldség (hagyma, paradicsom, uborka)

1. lépés

Melegítsük elő a grillt sütőnket. Minél melegebb, annál jobb. Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót együtt, kivéve a zsemlét és az öntet hozzávalókat. Fűszerezzük ízlés szerint.

2. lépés

Alakítsunk 6 húspogácsát, kicsit nyomkodjuk őket laposra. Helyezzük a grill sütőre, egy fém kanállal kicsit nyomkodjuk rá a rácsra. Süssük a húsokat 12-15 percig, egyszer fordítsuk.

3. lépés

Az öntethez keverjük össze a joghurtot, a majonézt, a mézet és a koriandert, és a fűszerezzük tovább ízlés szerint. Vágjuk ketté a zsömlénket, töltsük meg friss zöldségekkel, tegyünk bele egy húspogácsát, majd locsoljuk le a szósszal.

Steak- vagy fóliában sült burgonyával isteni!

 

Fotó: grasslandbeef

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 980 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamburger pulykahússal

  • Csirkeburger recept

  • Mini sajtburger

  • Görög hamburger recept

  • Kéksajtos hamburger recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    416 kcal
  • Fehérje

    32 g
  • Szénhidrát

    35 g
  • Zsír

    16 g