Hamburger pulykahússal

2014-02-26
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Mert az otthoni mindig finomabb! Egyszerű pulykahúsból készült hamburger a tavaszi-nyári sütögetésekhez.

Ezeket szerezd be:

  • 6 db hamburger zsemle
  • 60 dkg pulyka felső comb kicsontozva
  • só, bors
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 fej saláta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • mustár és ketchup ízlés szerint

1. Lépés

A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk majd vizes kézzel hat egyforma gombócot formázunk belőle.

2. Lépés

A gombócokat ellapítjuk majd grillen vagy serpenyőben megsütjük. A zsemléket bemelegítettem, félbevágtam, mindegyikre saláta levelet tettem. Erre raktam a húspogácsákat, karikára vágott paradicsomot, kígyó uborkát, lila hagymát. Mustárt és ketchupot locsoltam rá majd ráraktam a tetejét.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

A legjobb kikapcsolódás részemre!

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

3 729 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkeburger recept

  • Mini sajtburger

  • Indiai hamburger

  • Görög hamburger recept

  • Kéksajtos hamburger recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    421 kcal
  • Zsír

    22.1g
  • Szénhidrát

    33g
  • Fehérje

    24g
  • Koleszterin

    0mg
  • Cukor

    8.2g