Hamburger pulykahússal
2014-02-26- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Mert az otthoni mindig finomabb! Egyszerű pulykahúsból készült hamburger a tavaszi-nyári sütögetésekhez.
Ezeket szerezd be:
- 6 db hamburger zsemle
- 60 dkg pulyka felső comb kicsontozva
- só, bors
- 5 cl olívaolaj
- 1 fej saláta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- mustár és ketchup ízlés szerint
1. Lépés
A pulykahúst ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk.
A húshoz keverjük a vöröshagymát, ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összedolgozzuk majd vizes kézzel hat egyforma gombócot formázunk belőle.
2. Lépés
A gombócokat ellapítjuk majd grillen vagy serpenyőben megsütjük. A zsemléket bemelegítettem, félbevágtam, mindegyikre saláta levelet tettem. Erre raktam a húspogácsákat, karikára vágott paradicsomot, kígyó uborkát, lila hagymát. Mustárt és ketchupot locsoltam rá majd ráraktam a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 729 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
421 kcal -
Zsír
22.1g -
Szénhidrát
33g -
Fehérje
24g -
Koleszterin
0mg -
Cukor
8.2g