Csirkeburger recept

2012-09-04
  • Hány főre: 4-6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A marha- és sertéshúsból készülő hamburger mellett a csirke a kedvencem, mert bármilyen ízesítésben készíthető, és a csirkehús hamarabb elkészül, mint a többi.

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 csésze jó barbecue szósz
  • só, bors ízlés szerint
  • 4-6 hamburger zsemle
  • a kívánt feltét (saláta, hagyma, paradicsom, uborka stb.)

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vágjuk a csirkemellet kis szeletekre, majd tegyük őket egy enyhén kiolajozott tepsibe. Öntsük a barbecue szószt a csirkére, próbáljuk úgy, hogy egyenletesen jusson mindenhova.

2. Lépés

Fedjük le szorosan fóliával, és tegyük a sütőbe. Süssük 10 percig, majd utána lekerülhet a fólia és süssük további 15-20 percig, amíg a csirke jó puha lesz. Ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor érdemes előző nap a szószban megfürdetni a csirkéket és pácolni.

3. Lépés

Fogjuk a hamburger zsömlénket töltsük meg a kívánt feltéttel, salátával, paradicsommal, kovászos uborkával, majd tegyük bele a csirkét. Ezt a fajtát már külön nem kell ketchuppel vagy más mártással ízesíteni. Helyezzünk bele sajtot, majd fogyasszuk jó nagyokat harapva belőle!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

3 657 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamburger pulykahússal

  • Mini sajtburger

  • Indiai hamburger

  • Görög hamburger recept

  • Kéksajtos hamburger recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    231,8 kcal
  • Zsír

    6,6 g
  • Szénhidrát

    24,8 g
  • Fehérje

    20,9 g