Csirkeburger recept
2012-09-04- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
A marha- és sertéshúsból készülő hamburger mellett a csirke a kedvencem, mert bármilyen ízesítésben készíthető, és a csirkehús hamarabb elkészül, mint a többi.
Ezeket szerezd be:
- 1 kg csirkemell
- 1 csésze jó barbecue szósz
- só, bors ízlés szerint
- 4-6 hamburger zsemle
- a kívánt feltét (saláta, hagyma, paradicsom, uborka stb.)
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vágjuk a csirkemellet kis szeletekre, majd tegyük őket egy enyhén kiolajozott tepsibe. Öntsük a barbecue szószt a csirkére, próbáljuk úgy, hogy egyenletesen jusson mindenhova.
2. Lépés
Fedjük le szorosan fóliával, és tegyük a sütőbe. Süssük 10 percig, majd utána lekerülhet a fólia és süssük további 15-20 percig, amíg a csirke jó puha lesz. Ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor érdemes előző nap a szószban megfürdetni a csirkéket és pácolni.
3. Lépés
Fogjuk a hamburger zsömlénket töltsük meg a kívánt feltéttel, salátával, paradicsommal, kovászos uborkával, majd tegyük bele a csirkét. Ezt a fajtát már külön nem kell ketchuppel vagy más mártással ízesíteni. Helyezzünk bele sajtot, majd fogyasszuk jó nagyokat harapva belőle!
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 657 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
231,8 kcal -
Zsír
6,6 g -
Szénhidrát
24,8 g -
Fehérje
20,9 g