Kéksajtos hamburger recept

2012-04-02
  • Hány főre: 4-5
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Ezeket szerezd be:

  • 1 kg marha vagy sertés darált hús
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 vöröshagyma, apróra vágva
  • 5-10 dkg morzsolt márványsajt
  • 1 tojás
  • Só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

1 Helyezzük a darált marhahúst, a mustárt, a fokhagymát, a hagymát, a sajtot, a vizet, a tojást egy nagy tálba, szórjuk meg a tetejét sóval és borssal. Használjuk a kezünket (mosás után) és óvatosan keverjük össze a hozzávalókat, amíg csak egybe nem áll. Ne keverjük túl. Alakítsunk pogácsákat, körülbelül 1/2 hüvelyk vastag legyen, kicsit lapítsuk ki, ha túl „ducik”. Hagyjuk kicsit állni őket, ameddig elkészítjük a grillsütőt.

2. Készítsük elő a grillt a sütéshez, várjuk meg, míg a nagy lángok csak parázslani fognak. Győződjünk meg arról, hogy a grill elég forró és jól olajozott, mielőtt rátennénk a húsokat. Fűszerezzük ismét a pogácsákat sóval és borssal. Helyezzük a pogácsákat szépen sorban a rácsra, vigyázzunk, nehogy megégessük magunkat, mert a húsból kicsöpögő összetevők, olaj fellobbanthatják a tüzet. Grillezzük a hamburgereket körülbelül 5 percig oldalanként. Ne nyomkodjuk le a hamburgereket sütés közben.

3. Ha nincsen grillezőnk, akkor használjunk egy vastag falú grill serpenyőt vagy öntöttvas serpenyőt a kisütéshez. Ha fritőzben sütjük, akkor többször ne használjuk azt az olajat más ételhez.

Vágjuk ketté a zsömlét, helyezzünk bele salátát, paradicsomot, hagymát, majd végül a húspogácsát. ízlés szerint nyomjunk bele ketchup-t és mustárt vastagon!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 908 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Hamburger pulykahússal

  • Csirkeburger recept

  • Mini sajtburger

  • Indiai hamburger

  • Görög hamburger recept