Kéksajtos hamburger recept
2012-04-02- Hány főre: 4-5
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 45 perc
Ezeket szerezd be:
- 1 kg marha vagy sertés darált hús
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 vöröshagyma, apróra vágva
- 5-10 dkg morzsolt márványsajt
- 1 tojás
- Só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
1 Helyezzük a darált marhahúst, a mustárt, a fokhagymát, a hagymát, a sajtot, a vizet, a tojást egy nagy tálba, szórjuk meg a tetejét sóval és borssal. Használjuk a kezünket (mosás után) és óvatosan keverjük össze a hozzávalókat, amíg csak egybe nem áll. Ne keverjük túl. Alakítsunk pogácsákat, körülbelül 1/2 hüvelyk vastag legyen, kicsit lapítsuk ki, ha túl „ducik”. Hagyjuk kicsit állni őket, ameddig elkészítjük a grillsütőt.
2. Készítsük elő a grillt a sütéshez, várjuk meg, míg a nagy lángok csak parázslani fognak. Győződjünk meg arról, hogy a grill elég forró és jól olajozott, mielőtt rátennénk a húsokat. Fűszerezzük ismét a pogácsákat sóval és borssal. Helyezzük a pogácsákat szépen sorban a rácsra, vigyázzunk, nehogy megégessük magunkat, mert a húsból kicsöpögő összetevők, olaj fellobbanthatják a tüzet. Grillezzük a hamburgereket körülbelül 5 percig oldalanként. Ne nyomkodjuk le a hamburgereket sütés közben.
3. Ha nincsen grillezőnk, akkor használjunk egy vastag falú grill serpenyőt vagy öntöttvas serpenyőt a kisütéshez. Ha fritőzben sütjük, akkor többször ne használjuk azt az olajat más ételhez.
Vágjuk ketté a zsömlét, helyezzünk bele salátát, paradicsomot, hagymát, majd végül a húspogácsát. ízlés szerint nyomjunk bele ketchup-t és mustárt vastagon!
Értékelések
(4.3 / 5)
3 személy értékelt
3 449 megtekintés