Medvehagymás-diós pesto

2015-06-15
  • Hány főre: 10
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Egy érdekes összeállítás. A pestoba medvehagymát, reteklevelet, spenótot, újhagymát és diót tettem.

Ezeket szerezd be:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 csokor retek levél (vajretek)
  • 10 dkg spenót
  • 6 db újhagyma zöldje
  • 1 marék dió
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A leveleket aprítom, majd beteszem egy lábosba.

2. Lépés

Fűszerezem, beleteszem a diót, locsolok rá olívaolajat, majd egy botmixerrel pürésítem.

3. Lépés

A kapott pestot bekanalazom két üvegbe, majd beteszem a hűtőbe.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 010 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

  • Pesto medvehagymából

  • Hagymamártás recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    44 kcal
  • Zsír

    2,4 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    5,5 g
  • Fehérje

    0,7 g