Hagymamártás recept

2013-09-23
Hagymamártás
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 45 perc

Anyukám egyik kedvence a hagymamártás, amit előszeretettel készít sült húsokhoz, kacsához.

Ezeket szerezd be:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl víz
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt fehérbors
  • szerecsendió
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1/2 evőkanál cukor
  • olaj

1. Lépés

A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani. Ha már félig megpárolódott, hozzáadjuk a cukrot, majd kicsit megkaramellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a margarin felét, tovább keverjük.

2. Lépés

Pár perc után hozzáadjuk a lisztet, a leveskockát és a fűszereket, jól összekeverjük, majd felengedjük a borral és a vízzel. Puhára pároljuk, majd leturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a maradék margarint és a tejszínt. Jól felforraljuk, majd melegen tálaljuk.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2,766 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Medvehagyma pesto

    Medvehagyma pesto

  • Medvehagymás zöld pesto

    Medvehagymás zöld pesto

  • Almaszósz Gizitől

    Almaszósz Gizitől

  • Medvehagymás-diós pesto

    Medvehagymás-diós pesto

  • Pesto medvehagymából

    Pesto medvehagymából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    157 kcal
  • Zsír

    7g
  • Szénhidrát

    14.8g
  • Fehérje

    2.5g