Sonkás kelbimbóköret

2013-05-20
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 35 perc

A barátnőm egyik kedvenc kelbimbós receptjét most megosztom veletek. Köretként, de magában is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Kelbimbó
  • 5 dkg Sonka
  • 2 db Mogyoróhagyma
  • 1 teáskanál Vaj
  • Babérlevél
  • Kakukkfű
  • Zellerlevél
  • Szerecsendió
  • Bors

1. lépés

A hozzávalókat előkészítjük. A kelbimbót megtisztítjuk, a sonkát csíkokra, míg a mogyoróhagymát apróra vágjuk.

2. lépés

A kelbimbót puhára pároljuk babérleveles, zellerleveles és kakukkfüves fűszerezésű vízben.

3. lépés

Megolvasztott vajon megpirítjuk a sonkát és a medvehagymát. Ezután hozzáadjuk kelbimbót is, és enyhén átforgatjuk a sonkás-hagymás alapban. (Körülbelül 1-2 percig elég is) Végezetül szerecsendióval, sóval és borssal tetszés szerint ízesítjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 494 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Lilahagymás céklasaláta

  • Fügés párolt káposzta

  • Zabos cukkinilepény, fokhagymás tejfölös mártogatóssal

  • Fokhagymás garnélarák

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    90 kcal
  • Összes Zsír

    2,7 g
  • Koleszterin

    10 mg
  • Szénhidrát

    13,1 g
  • Cukor

    2,4 g
  • Fehérje

    6 g