Citromos panna cotta

2014-09-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Az olasz panna cotta recept az egyik kedvencem. Nem lehet megunni, annyira krémes és lágy.

Ezeket szerezd be:

  • 300 ml tej
  • 100 ml 30%-os tejszín
  • 3 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 citrom (plusz 1 a díszítéshez)
  • 1 evőkanál zselatinpor
  • menta

1. Lépés

A tejet a tejszínnel felforraljuk, hozzászórjuk a vaníliás cukort. Egy citrom héját lereszeljük, azt is a krémhez tesszük.

2. Lépés

Jöhet bele a zselatinpor. Lehúzzuk a tűzről az edényt és krémes állagúra keverjük, amíg a zselatin feloldódik és egy kicsit összébb ugrik.

3. Lépés

A krémet hideg vízzel kiöblített tálkákba töltjük, majd hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára. Tálaláskor mártsuk a panna cottás edénykéket meleg vízbe, majd fordítsuk a panna cottát tányérra. Citromkarikákkal, mentával díszítjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 367 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Panna cotta erdei gyümölcsös dressinggel

  • Vaníliás panna cotta karamellizált naranccsal

  • Narancsos-mákos panna cotta

  • Epres panna cotta

  • Kávés panna cotta recept

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    100 kcal
  • Zsír

    2.8g
  • Szénhidrát

    15.4g
  • Fehérje

    5.1g
  • Koleszterin

    10mg
  • Cukor

    13.4g