Olaszos paradicsomleves kagylótésztával
2012-11-15- Típus: Paradicsomlevesek
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 20 perc
A paradicsomleves az egyik kedvencem, amit szintén szoktam variálni más fűszerekkel. Az olaszosat a család különösen imádja.
Ezeket szerezd be:
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olaj
- 1 ek oregánó
- 1 ek bazsalikom
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál cukor
- 200 g kagylótészta
- 1,5 l paradicsomlé
1. lépés
Az olajat és a lisztet összekeverjük, rántást készítünk belőle, majd felöntjük a paradicsomlével. Próbáljuk meg minél jobban elkeveri, csomómentesre. Beleteszünk egy egész fej hagymát, az oregánót, bazsalikomot ízlés szerint cukrot és egyéb fűszert. Kóstoljuk!
2. lépés
Gyorsan felforraljuk 15 perc alatt, majd a forrásnál beletesszük a kagylótésztát és megfőzzük.
Amikor a tészta megfőtt, már jó is. Tálalásnál megszórhatjuk még egy kis friss bazsalikomlevéllel.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 927 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
320 kcal -
Zsír
5.1g -
Szénhidrát
61.8g -
Fehérje
11.3g