Olaszos paradicsomleves kagylótésztával

2012-11-15
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A paradicsomleves az egyik kedvencem, amit szintén szoktam variálni más fűszerekkel. Az olaszosat a család különösen imádja.

Ezeket szerezd be:

  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál cukor
  • 200 g kagylótészta
  • 1,5 l paradicsomlé

1. lépés

Az olajat és a lisztet összekeverjük, rántást készítünk belőle, majd felöntjük a paradicsomlével. Próbáljuk meg minél jobban elkeveri, csomómentesre. Beleteszünk egy egész fej hagymát, az oregánót, bazsalikomot ízlés szerint cukrot és egyéb fűszert. Kóstoljuk!

2. lépés

Gyorsan felforraljuk 15 perc alatt, majd  a forrásnál beletesszük a kagylótésztát és megfőzzük.
Amikor a tészta megfőtt, már jó is. Tálalásnál megszórhatjuk még egy kis friss bazsalikomlevéllel.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2,411 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mexikói paradicsomleves

  • Salmorejo

  • Peperonata levesesen gombás tortellinivel

  • Zuppa di pomodoro con tortellini e basalico

  • Gyors paradicsomleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    320 kcal
  • Zsír

    5.1g
  • Szénhidrát

    61.8g
  • Fehérje

    11.3g