Sonkás-spárgás felfújt
2013-05-28- Típus: Zöldségfelfújtak, pudingok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 60 perc
- Elkészítés: 1:15 p
Az egyik kollégám ebédre hozta be. Megtetszett, ezért elkértem a receptet.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg Spárga
- 15 dkg Sonka
- 7 db Tojás
- 1 doboz Sűrített tej
- 25 dkg Zöldborsó
- 1 kiskanál Cukor
- Szerecsendió
- Bors
- Só
- - : : : Mártás : : : -
- 1 Tojássárgája
- 1 db kemény főtt Tojás
- 2 dl Olaj
- Mustár
- Petrezselyem
- Só
- 1 Mogyoróhagyma
1. lépés
A spárgát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és felvágjuk. A zöldborsót sós, cukros vízben szintén megfőzzük. A sonkát csíkokra vágjuk.
2. lépés
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a kész spárgát, zöldborsót, sonkát és a langyos tejet. Ízlés szerint szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük és az egészet jól átkeverjük. Ezután a keveréket kizsírozott formába (pl: koszorú alakú) öntjük. 180 °C-on körülbelül 45-50 percig előmelegített sütőben készre sütjük.
3. lépés
Mártással folytatjuk. Olajból és tojásból majonézt készítünk, majd hozzákeverjük a mustárt, az apróra vágott mogyoróhagymát, petrezselymet, tojást, valamint a tojássárgáját és ízlés szerint a sót is. A mártást jól összekeverjük és a már megsült keverékre öntjük. A tetejét kapribogyóval és ecetes uborkával díszíthetjük, én legalábbis így ajánlom.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 526 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
925 kcal -
Összes Zsír
67,7 g -
Koleszterin
423 mg -
Szénhidrát
54,5 g -
Cukor
43,2 g -
Fehérje
29 g