Egyszerű csokoládés cupcake

2012-07-12
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ez a legalapabb cupcake recept, amit ismerek és annyira finom, hogy ennél bonyolultabb már nem is kell.

Ezeket szerezd be:

  • 300g étcsokoládé
  • 200g liszt
  • 200g muscovado cukor
  • 6 evőkanál kakaó
  • 150ml napraforgóolaj
  • 284ml tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Helyezzünk muffin papírokat a sütőformánkba vagy egyszerűen vajazzuk ki a formákat. Egy nagy tálban, habverővel keverjük össze a lisztet, cukrot, kakaót, olajat, sütőport, 100ml tejfölt, tojást, vaníliát és 100ml vizet. 2 percig dolgozzuk teljesen simára. Ezután jöhet bele 100g apróra tört csokoládé – ezt már csak egy fakanállal keverjük bele.

2. lépés

Töltsük meg a  muffin formákat a tésztával,  mindegyiket kb. 3/4-ig tele. Süssük kb. 18-20 percig, vagy tűpróbáig. Pihentessük a muffinokat egy rácson mielőtt a krémet rányomnánk a tetejére.

3. lépés

Készítsük el a krémet a tetejére. Tegyük egy kisebb lábasba a maradék csokoládét, a maradék tejfölt, és 3 evőkanál cukrot, majd alacsony lángon addig kevergessük, míg a csoki teljesen felolvad. Vegyük le a tűzről és egy kicsit hűtsük.

4. lépés

Ha a krém túl puha, akkor tegyük be a hűtőbe egy kicsit, hogy összeálljon. Ahogy kihűltek a muffinok, már mehet is a tetejére. Ha kedvünk van akkor cukorgyönggyel díszíthetjük a tetejét.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(3.8 / 5)

3.8 5 23
Értékeld a receptet!

23 személy értékelt

26 525 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pisztáciás cupcake

  • Oreo cupcake recept

  • Kávés cupcake recept

  • Princess cupcake

  • Mandulás-kókuszos cupcake

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    534 kcal
  • Összes Zsír

    31g
  • Szénhidrát

    62g
  • Fehérje

    6g

Kommentek

  • sztell

    Pont most csinálom ezt a cupcaket :)

  • Irena

    jó napot azt szeretném megkérdezni hogy a krémbe habtejszín kell….

  • gikabala

    Az 1/4 csésze tej hány ml-t takar.Csészéből elég sokféle méret van.Köszönöm

  • zazu

    Hat gyerekek, par sutit mar megcsinaltunk, de ennel rosszabb receptet meg nem pipaltunk. Csak ugy durrant a kesz muffin a szemetesben, olyan rossz lett! A teszta teljesen hig, ha mindezeket beleteszed, es a krem is egy szornyedelem…kis darabokban kicsapodik a vaj a tejszinhabban, a meleg csoki meg meg ront is rajta

  • Tina_Szedli

    pár perce csináltuk meg tesómmal és unokatesómmal , nekünk nagyon ízlik, bár a kinézete inkább hasonlít a szarra.. :DD és ak elkészíti annak azt üzenem erősen csokis és az étcsoki isteni benne :3

  • Vass Erika

    Másnap reggelig hűtőben volt a krémem, de még mindig nem elég stabil szerintem… Azért összeraktam mert össze kellett, de szerintem nem a legjobb. A muscovado cukor miatt? Csak mert még nem is hallottam róla… :(