Túrós derelye
2014-04-04- Típus: Derelyék
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 3-4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 6 perc
- Elkészítés: 25 perc
Burgonyatésztával még nem készítettem, ez volt az első alkalom, de ezentúl csak így készítem.
Ezeket szerezd be:
- 60 deka főtt áttőrt burgonya
- 25 deka liszt
- 1 tk só
- 1 egész tojás
- Töltelék:
- túró, tejföl, cukor, egy kis reszelt citromhéj
- Morzsához:
- 1 deci olaj
- 20 deka morzsa
1. Lépés
Az áttört és lehűlt burgonyát sóval, tojással, liszttel összegyúrom és vékonyra kinyújtom.
A tészta felébe tejfölös cukros túrótölteléket teszek. A másik felét ráhajtom és derelyevágóval kivágom.
2. Lépés
Forró, sós vízben kifőzöm.
Az olajat felmelegítem, a morzsát hozzáadom és közepes lángon sűrű keverés mellett megbarnítom. Amikor már megbarnult 1,5 deci forróvízzel felöntöm és összekeverem villával kis lángon szét morzsolom. Így nem lesz száraz a morzsa
3. Lépés
Amikor megfőttek és feljönnek a víz tetejére, kiszedem egy tésztaszűrővel (csak óvatosan!), majd hideg vízzel leöblítem és morzsába forgatom.
Cukros tejföllel tálalom.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
3 657 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
709 kcal -
Zsír
13.6g -
Szénhidrát
130.3g -
Fehérje
18g -
Koleszterin
52mg -
Cukor
13.4g