Túrós derelye

2014-04-04
  • Hány főre: 3-4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 6 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Burgonyatésztával még nem készítettem, ez volt az első alkalom, de ezentúl csak így készítem.

Ezeket szerezd be:

  • 60 deka főtt áttőrt burgonya
  • 25 deka liszt
  • 1 tk só
  • 1 egész tojás
  • Töltelék:
  • túró, tejföl, cukor, egy kis reszelt citromhéj
  • Morzsához:
  • 1 deci olaj
  • 20 deka morzsa

1. Lépés

Az áttört és lehűlt burgonyát sóval, tojással, liszttel összegyúrom és vékonyra kinyújtom.
A tészta felébe tejfölös cukros túrótölteléket teszek. A másik felét ráhajtom és derelyevágóval kivágom.

2. Lépés

Forró, sós vízben kifőzöm.
Az olajat felmelegítem, a morzsát hozzáadom és közepes lángon sűrű keverés mellett megbarnítom. Amikor már megbarnult 1,5 deci forróvízzel felöntöm és összekeverem villával kis lángon szét morzsolom. Így nem lesz száraz a morzsa

3. Lépés

Amikor megfőttek és feljönnek a víz tetejére, kiszedem egy tésztaszűrővel (csak óvatosan!), majd hideg vízzel leöblítem és morzsába forgatom.
Cukros tejföllel tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

2 187 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szilvalekváros derelye

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    709 kcal
  • Zsír

    13.6g
  • Szénhidrát

    130.3g
  • Fehérje

    18g
  • Koleszterin

    52mg
  • Cukor

    13.4g