Feketeerdős desszert

2013-10-14
  • Hány főre: 8
  • Előkészítés: 25 perc
  • Főzési/Sütési idő: 25 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A feketeerdő torta az egyik kedvencünk. Na de gondoltuk volna, hogy legalább olyan gyors finomságot tudunk készíteni pohárban?

Ezeket szerezd be:

  • 500 ml elkészített csokoládé puding
  • 100g étcsokoládé, darabokra tört
  • 400g csokoládés keksz, piskóta vagy brownie
  • 700g meggybefőtt
  • 500 ml tejszín
  • 25g porcukor
  • reszelt csokoládé

1. lépés

A szokott módon készítsük el a csokoládépudingot, majd tegyük félre hűlni. Fogjunk meg a csokis piskótát, kekszet vagy browniet, nagyjából tördeljük szét kisebb darabokra, majd helyezzük mutatós tálkák aljára.

2. lépés

Szórjuk rá a meggybefőttet, 1-2 evőkanál levet is lapátoljunk mindegyik pohárba. Kanalazzuk a csokipudingot a meggyes rétegre, majd azt ismét megszórjuk meggyel és tört csokival.

3. lépés

A tejszínt verjük fel a porcukorral egészen keményre, majd osszuk el a desszertek tetején. A hab tetejét díszítsük meggyel, csokireszelékkel. Tálalás előtt nem ár hűtőben tárolni.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

8 870 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Toblerone krém

  • Sárgabarackos kuszkuszdesszert

  • Vendégváró csokis pohárkrém

  • Diétás joghurtos reggeli recept

  • Mascarpone és epres joghurt eperlikőrrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    723 kcal
  • Zsir

    52g
  • Szénhidrát

    62g
  • Fehérje

    7g