Céklapüré recept

2013-03-04
  • Hány főre: 2-4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Egy étteremben találkoztam a következő finomsággal. Grill húst rendeltem, amit céklapürével párosítottak. Aki szereti a céklát, annak a foga fájni fog erre a finomságra.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g cékla
  • 50 ml tejszín
  • 1 tk vaj
  • só, bors ízlés szerint
  • őrölt kömény (ízlés szerint)
  • 1 tk ecetes reszelt torma

1. lépés

A céklát jól megmossuk, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, a levét leszűrjük, hagyjuk kissé lehűlni, majd a külső héját egy kés segítségével lehúzzuk. Kisebb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük.

2. lépés

A céklához adjuk a tejszínt és összeturmixoljuk. Tormával, köménnyel ízesítjük, és kissé összemelegítjük. Végül a vajat is hozzákeverjük.

 

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , , ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

7 428 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Zellerpüré

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    62 kcal
  • Zsír

    1.8g
  • Szénhidrát

    10.7g
  • Fehérje

    1.9g