Céklapüré recept
2013-03-04- Típus: Püré receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 30 perc
Egy étteremben találkoztam a következő finomsággal. Grill húst rendeltem, amit céklapürével párosítottak. Aki szereti a céklát, annak a foga fájni fog erre a finomságra.
Ezeket szerezd be:
- 400 g cékla
- 50 ml tejszín
- 1 tk vaj
- só, bors ízlés szerint
- őrölt kömény (ízlés szerint)
- 1 tk ecetes reszelt torma
1. lépés
A céklát jól megmossuk, majd sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, a levét leszűrjük, hagyjuk kissé lehűlni, majd a külső héját egy kés segítségével lehúzzuk. Kisebb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük.
2. lépés
A céklához adjuk a tejszínt és összeturmixoljuk. Tormával, köménnyel ízesítjük, és kissé összemelegítjük. Végül a vajat is hozzákeverjük.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
7 428 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
62 kcal -
Zsír
1.8g -
Szénhidrát
10.7g -
Fehérje
1.9g