Cseresznyés-citromos kuglóf
2012-06-23- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 1:15 p
- Elkészítés: 1:45 p
Ha csak ránézek a képre, rögtön nyál szalad össze a számban. Annyira tökéletes és annyira finom, hogy nem csak én, de ti sem fogtok tudni ellenállni neki.
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1,5 csésze vaj
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 nagy tojás
- 2 csésze kimagozott cseresznye
- Mázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál reszelt citrom héja
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, majd vajazzunk ki egy kuglóf formát. (Akinek nincs, az sima tepsiben vagy őzgerincformában is készítheti.) Egy közepes méretű tálban dolgozzuk össze a lisztet és a sót. Egy másik tálban elektromos keverővel dolgozzuk össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a citrom héját, végül mehet bele a tojás is. Öntsük hozzá fokozatosan a lisztet és próbáljuk meg nem csomósra készíteni. Végül mehet bele a magozott cseresznye fele.
2. Lépés
Öntsük a tészta 1/4 részét a forma aljára, majd pottyantsuk bele a maradék kimagozott cseresznyét. Ettől az aljára fognak ülni, ami később a sütemény tetején lesz. Majd jöhet lassan a tészta többi része. Süssük 1 óra 15 percig, vagy tűpróbáig. Helyezzük a formát egy rácsra, és hagyjuk hűlni 20 percig, majd tegyünk egy tányért fölé és finoman fordítsuk meg. Ha nem jönne ki a kuglóf, akkor kicsit rázogassuk. Mielőtt elkészítenénk a mázat a tetejére, mindenképpen várjunk 2 percet, csak utána öntsük le vele.
3. Lépés
A máz: egy közepes méretű tálban habverővel keverjük össze a hozzávalókat simára, majd egyszerűen csurgassuk a kuglóf tetejére.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 049 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
905 kcal -
Összes zsír
38,1 g -
Szénhidrát
135 g -
Fehérje
9,2g