Joghurtos csirkesaláta ananásszal
2012-04-02- Típus: Csirkesaláta, Fogyókúra, Joghurtos saláták, Saláta
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ezeket szerezd be:
- 1.5 kg csirkemell
- 5-6 paradicsom
- 2-3 db paprika
- 1 fejes saláta
- 2 db lilahagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 kis ananász konzerv
- 1 nagy doboz joghurt
- fokhagyma
- majoránna
- só, bors
- citromlé
Elkészítés:
1. A hagymát felszeleteljük, a csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd sóval, borssal fokhagyma-granulátummal és majoránnával jól megszórjuk.
2. A csirkemellet ez után a hagymával egy serpenyőben kisütjük, ekkor egy minimális mennyiségű ( 2 evőkanál) olivaolajat adunk hozzá.
3. A húst szépen megsütjük, ameddig aranybarnára nem pirul.
Saláta
1. A paradicsomot, a fejes salátát, a paprikát, lilahagymát és az ananászt kis kockákra szeleteljük, minimálisan sózzuk és borsozzuk.
Öntet
1. A joghurtot egy tálkába öntjük, ahol hozzáadunk két evőkanál frissen facsart citromlevet, apróra vágott fokhagymát, majoránnát, pirospaprikát. Az egészet jól összekutyuljuk, majd amíg a hús elkészül, hűtőbe tesszük.
Mikor mindennel kész vagyunk, az elkészített salátát tényárra szórjuk, majd a tetejére halmozzuk a húst, majd leöntjük az öntettel.
Jó étvágyat!
Értékelések
(4.8 / 5)
5 személy értékelt
13 126 megtekintés