Joghurtos csirkesaláta ananásszal

2012-04-02
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ezeket szerezd be:

  • 1.5 kg csirkemell
  • 5-6 paradicsom
  • 2-3 db paprika
  • 1 fejes saláta
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kis ananász konzerv
  • 1 nagy doboz joghurt
  • fokhagyma
  • majoránna
  • só, bors
  • citromlé

Elkészítés:

1. A hagymát felszeleteljük, a csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd sóval, borssal fokhagyma-granulátummal és majoránnával jól megszórjuk.

2. A csirkemellet ez után a hagymával egy serpenyőben kisütjük, ekkor egy minimális mennyiségű ( 2 evőkanál)  olivaolajat adunk hozzá.

3. A húst szépen megsütjük, ameddig aranybarnára nem pirul.

 

Saláta

1. A paradicsomot, a fejes salátát, a paprikát, lilahagymát és az ananászt kis kockákra szeleteljük, minimálisan sózzuk és borsozzuk.

Öntet

1. A joghurtot egy tálkába öntjük, ahol hozzáadunk két evőkanál frissen facsart citromlevet, apróra vágott fokhagymát, majoránnát, pirospaprikát. Az egészet jól összekutyuljuk, majd amíg a hús elkészül, hűtőbe tesszük.

Mikor mindennel kész vagyunk, az elkészített salátát tényárra szórjuk, majd a tetejére halmozzuk a húst, majd leöntjük az öntettel.

Jó étvágyat!

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

13 126 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Majonézes zellersaláta

  • Amerikai káposztasaláta

  • Grillezett cukkinisaláta

  • Zellersaláta almával és körtével

  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal