Zellersaláta almával és körtével

2018-07-22
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Hogyha valami extrább köretet vagy salátát szeretnék készíteni, akkor mindig ezt a zellersalátát veszem elő. Bármilyen sült húshoz, panírba forgatott hús- vagy zöldség mellé kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 1 nagy db zellergumó
  • 2 közepes db alma
  • 2 közepes db körte
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl majonéz
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 2 csipet só

1. lépés

A zellert meghámozzuk, átmossuk, majd uborkagyalun leszeleteljük. Lényeg, hogy nagyon vékony legyen.

2. lépés

Ezután lesózzuk, cukorral megszórjuk, citromlével lecsöpögtetjük. Az egészet átforgatjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a zeller megpuhuljon.

3. lépés

Tálalás előtt az almát és a körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd ezeket is vékonyra gyaluljuk. Hozzákeverjük a zelleres keverékhez, majd tejföllel és majonézzel is összedolgozzuk.

4. lépés

Ha szükséges, akkor utána sózzuk, cukorral tovább édesítjük.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

126 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

  • Eredeti humusz recept

  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    485,72 kcal
  • Zsír

    38 g
  • Koleszterin

    44,1 mg
  • Szénhidrát

    33,13 g
  • Cukor

    19,88 g
  • Fehérje

    4,25 g