Mandulás brownie recept

2012-04-03
Mandulás brownie
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 35 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csésze hántolt mandula
  • ½ csésze mazsola
  • 1 evőkanál kakaópor (keserű)
  • ¼ csomag sütőpor
  • fél tábla étcsokoládé
  • 18 dkg vaj
  • 22 dkg kristálycukor
  • vanília aroma
  • 3 db tojás
  • csipet só

Elkészítés

1. Felteszünk egy nagy fazék vizet főzni és ráhelyezünk egy olyan edényt, amiben az étcsokoládét fel tudjuk olvasztani a vízgőz felett. Az étcsokit nagyobb darabokra törjük, és a vajjal megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a kristálycukrot és a sót.

2. A lisztet és a sütőport összekeverjük a mandulával, a kakaóval, a mazsolával és a hántolt mandula felével.

3. A csokoládés masszánkhoz egyenként hozzáadagoljuk a tojásokat, majd forgassuk bele a száraz keverékeket is.

4. Egy tepsit kivajazunk, majd kibéleljük sütőpapírral, belelapátoljuk a tésztát. A tetejére öntjük a maradék mandulát. 180 C-on készre sütjük egészen tűpróbáig.

A brownie egyik titka az, hogy nem azonnal, hanem legalább 2 óra állás után tálaljuk, minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek. Este a legfinomabb egy pohár meleg tejjel.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

1,377 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csokis-áfonyás-mandulás brownie

    Csokis-áfonyás-mandulás brownie

  • Túrós csokis szelet

    Túrós csokis szelet

  • Almás morzsatészta

    Almás morzsatészta

  • Csokis kuglóf Henitől

    Csokis kuglóf Henitől

  • Szlovák lepény

    Szlovák lepény