Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal

2018-04-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 20 perc

Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalán szószos kagyló, az apró folyami rák a görög- és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.

Ezeket szerezd be:

  • 15 dkg Sárgadinnye
  • 15 dkg Görögdinnye
  • 5 dkg Kagylóhús (katalán szószban)
  • 5 dkg Folyami rák
  • 5 dkg Mozzarella
  • 10 db Olívabogyó (mag nélküli)
  • 10 db Olívabogyó (chilivel töltött)
  • 0.5 közepes db Jégsaláta
  • 1 ek Olívaolaj (extra szűz)
  • 1 ek Citromlé
  • 1 csipet Só
  • 2 csipet Bors
  • 3 cl Rum
  • 1 db Zsemle
  • 2 ek Vaj

1. lépés

A sárgadinnyét félbevágom, a közepét kikaparom. A görögdinnyéből a magokat eltávolítom. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájok a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágom.

2. lépés

Egy tányérra fektetem a salátaleveleket, sózom, borsozom. Meglocsolom citromlével, olívaolajjal. Ráfektetem a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakolom a dinnyegolyókat, kagylókat és rákot. Teszek a salátalevelekre is.

3. lépés

A dinnyesalátára ráöntöm a rumot. Beteszem a hűtőbe.

4. lépés

Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) felszeletelem, megpirítom, s megvajazom.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(0 / 5)

0 5 0
Értékeld a receptet!

0 személy értékelt

494 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Saláta parmezánkosárban fűszeres túróval

  • Sárgadinnye saláta rákollóval és paradicsomos kagylóval

  • Saláta rákkal és avokádóval

  • Fetasajtos saláta karamellizált flambírozott körtével

  • Sárgadinnye rákkal és kagylóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    574,1 kcal
  • Zsír

    36,5 g
  • Koleszterin

    108,5 mg
  • Szénhidrát

    35,2 g
  • Cukor

    13,2 g
  • Fehérje

    22,4 g