Mediterrán dinnyesaláta kagylóval és rákkal
2018-04-09- Típus: Különleges saláták
- Nemzetiség: Olasz
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 20 perc
Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalán szószos kagyló, az apró folyami rák a görög- és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.
Ezeket szerezd be:
- 15 dkg Sárgadinnye
- 15 dkg Görögdinnye
- 5 dkg Kagylóhús (katalán szószban)
- 5 dkg Folyami rák
- 5 dkg Mozzarella
- 10 db Olívabogyó (mag nélküli)
- 10 db Olívabogyó (chilivel töltött)
- 0.5 közepes db Jégsaláta
- 1 ek Olívaolaj (extra szűz)
- 1 ek Citromlé
- 1 csipet Só
- 2 csipet Bors
- 3 cl Rum
- 1 db Zsemle
- 2 ek Vaj
1. lépés
A sárgadinnyét félbevágom, a közepét kikaparom. A görögdinnyéből a magokat eltávolítom. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájok a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágom.
2. lépés
Egy tányérra fektetem a salátaleveleket, sózom, borsozom. Meglocsolom citromlével, olívaolajjal. Ráfektetem a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakolom a dinnyegolyókat, kagylókat és rákot. Teszek a salátalevelekre is.
3. lépés
A dinnyesalátára ráöntöm a rumot. Beteszem a hűtőbe.
4. lépés
Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) felszeletelem, megpirítom, s megvajazom.
Értékelések
(0 / 5)
0 személy értékelt
2 557 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
574,1 kcal -
Zsír
36,5 g -
Koleszterin
108,5 mg -
Szénhidrát
35,2 g -
Cukor
13,2 g -
Fehérje
22,4 g