Házi csokoládé puding
2013-02-12- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 15 perc
- Elkészítés: 25 perc
Ha kedvünk szottyan egy kis kísérletezésre, akkor a következő puding receptet mindenképpen próbáljuk ki. Akár sütemények mellé, tiramisu elkészítéséhez is ajánljuk.
Ezeket szerezd be:
- 500 ml tej
- 100 g étcsokoládé
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 teáskanál kakaópor
- 4 evőkanál étkezési keményítő
1. lépés
Lábasban felforrósítunk 400 ml tejet. A csokoládét finomra törjük, majd a forró tejhez szórjuk. Elkeverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Hozzáadjuk a barna cukrot és a kakaóport.
2. lépés
A maradék 100 ml tejben elkeverjük csomómentesre az étkezési keményítőt, és a forró csokoládés tejhez adjuk. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg puding állagúra sűrűsödik.
Díszes tálakba öntjük, majd addig hűtjük, ameddig meg nem köt.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
5 072 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
255 kcal -
Zsír
10.1g -
Szénhidrát
34.9g -
Fehérje
6.4g