Házi csokoládé puding

2013-02-12
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha kedvünk szottyan egy kis kísérletezésre, akkor a következő puding receptet mindenképpen próbáljuk ki. Akár sütemények mellé, tiramisu elkészítéséhez is ajánljuk.

Ezeket szerezd be:

  • 500 ml tej
  • 100 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 4 evőkanál étkezési keményítő

1. lépés

Lábasban felforrósítunk 400 ml tejet. A csokoládét finomra törjük, majd a forró tejhez szórjuk. Elkeverjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad. Hozzáadjuk a barna cukrot és a kakaóport.

2. lépés

A maradék 100 ml tejben elkeverjük csomómentesre az étkezési keményítőt, és a forró csokoládés tejhez adjuk. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg puding állagúra sűrűsödik.
Díszes tálakba öntjük, majd addig hűtjük, ameddig meg nem köt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

5 072 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vaníliás-fahéjas chia puding

  • Vaníliapuding sárgabarackkal

  • Banános-narancsos puding csokival és mogyoróval

  • Kókuszos-csokoládés quinoa puding

  • Házi vaníliás puding eperrel

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    255 kcal
  • Zsír

    10.1g
  • Szénhidrát

    34.9g
  • Fehérje

    6.4g