Grillcsirkés saláta

2013-02-07
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Ha az egészséges életmód hívei vagyunk, akkor ez a recept garantáltan tetszeni fog.

Ezeket szerezd be:

  • 400 g csirkemell
  • 1 kígyóuborka
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 szál újhagyma
  • 2-3 retek, szeletelve
  • 1 kaliforniai paprika
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 4 marék vegyes saláta
  • 1 csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint
  • gyros fűszerkeverék

1. Lépés

A csíkokra vágott csirkét megszórjuk gyros fűszerkeverékkel, illetve egy kis sóval, majd betesszük a hűtőbe, legalább annyi időre, hogy a salátát elkészítjük. Az uborkát tisztítsuk, szeleteljük fel. A koktélparadicsomokat szintén mossuk, vágjuk negyedekre, majd a többi zöldségek ízlés szerint szintén.

2. Lépés

A zöldségeket a salátával keverjük össze egy nagy tálban, majd ültessük a tányérra. A citromlevet, az olajjal és a fűszerekkel keverjük össze, majd locsoljuk le. A húst elővesszük a hűtőből (egyébként akár egy éjszakát is hagyhatjuk pácolódni letakarva), majd egy kevéske olajon gyorsan megpirítjuk. Ha kész, a saláta tetejére ültetjük, majd még leszórjuk egy kis gyros fűszerrel.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

4 190 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csirkés-avokádós saláta

  • Csirkés görög saláta

  • Zöldséges csirkesaláta

  • Csirkemellsaláta uborkával

  • Uborkás csirkemell saláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    199 kcal
  • Zsír

    4g
  • Szénhidrát

    7.6g
  • Fehérje

    33.7g