Gesztenyés sütemény
2013-10-09- Típus: Gesztenyés torta, Kevert süti
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 60 perc
Ez a gluténmentes recept kiváló bármilyen alkalomra, legyen az születésnap, karácsony, vagy csak ha vendégeket várunk.
Ezeket szerezd be:
- 4 tojás
- 125g porcukor
- 200g tejszín
- 1 nagy citrom
- 125g gesztenyeliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- vaj
1. Lépés
Melegítsük fel a sütőt 180C°C-ra, vajazzunk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát. Tegyük a tojások sárgáját egy keverőtálba a porcukorral, és egy elektromos habverővel dolgozzuk 1-2 percig, amíg könnyű és krémes lesz. Keverjük hozzá a tejszínt és a citrom héját. Hozzáadjuk az átszitált gesztenyelisztet és a sütőport.
2. Lépés
Egy külön tálban habverővel verjük fel a 4 tojásfehérjét, amíg kemény habot kapunk, majd finom mozdulatokkal dolgozzuk bele a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és süssük 35-40 percig.
Értékelések
(4 / 5)
5 személy értékelt
8 416 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
514 kcal -
Zsír
20g -
Szénhidrát
41g -
Fehérje
9g