Gesztenyés sütemény

2013-10-09
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Ez a gluténmentes recept kiváló bármilyen alkalomra, legyen az születésnap, karácsony, vagy csak ha vendégeket várunk.

Ezeket szerezd be:

  • 4 tojás
  • 125g porcukor
  • 200g tejszín
  • 1 nagy citrom
  • 125g gesztenyeliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • vaj

1. Lépés

Melegítsük fel a sütőt 180C°C-ra, vajazzunk ki egy 20 cm-es kerek tortaformát. Tegyük a tojások sárgáját egy keverőtálba a porcukorral, és egy elektromos habverővel dolgozzuk 1-2 percig, amíg könnyű és krémes lesz. Keverjük hozzá a tejszínt és a citrom héját. Hozzáadjuk az átszitált gesztenyelisztet és a sütőport.

2. Lépés

Egy külön tálban habverővel verjük fel a 4 tojásfehérjét, amíg kemény habot kapunk, majd finom mozdulatokkal dolgozzuk bele a tésztába. Öntsük a tésztát a formába, és süssük 35-40 percig.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

4,390 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Egyszerű túrós sütemény

  • Bögrés mákos piskóta

  • Erdei gyümölcsös polentatorta

  • Túrótorta gyümölccsel

  • Pihe-puha almás süti

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    514 kcal
  • Zsír

    20g
  • Szénhidrát

    41g
  • Fehérje

    9g