Sajtos sonkatekercs rántva
2012-12-28- Típus: Sonka tekercsek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 10 perc
- Elkészítés: 20 perc
A Szilveszter általában az egyszerű receptekről szól. Ekkor szívesebben falatozunk könnyebb ételeket a karácsonyi nagy evések, dőzsölések után.
Ezeket szerezd be:
- 25 dkg sonka (szeletelt)
- 25 dkg sajt (szeletelt, trappistát ajánlom)
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozához
- olaj
1. lépés
Érdemes a boltban szeletelt sonkát és sajtot vásárolni, mert akkor nagyon egyszerű dolgunk van. Fogjuk meg a sonkákat, helyezzük rá a sajtot, majd tekerjük fel őket. Rögzítsük egyszerű fogpiszkálóval, én legalább hármat szoktam beletenni, hogy ne essenek szét.
2. lépés
Ezután a megszokott módon vegyünk elő három tálat, az egyikbe tegyünk lisztet, a másikba kicsit megsózott, felvert tojást, a harmadikba pedig zsemlemorzsát. Nincs más dolgunk, mint a tekercseket bepanírozni, ezt kétszer tegyük meg, hogy a sajt ne folyjon ki a sütésnél.
3. lépés
Ezután forró olajban (nem fritőzben) süssük ki a sonkatekercseket, amíg szépen megbarnul. Tálalhatjuk finom mártással, salsa szósszal vagy készíthetünk hozzá köretet is.
Értékelések
(3.8 / 5)
6 személy értékelt
20 544 megtekintés