Sajtos sonkatekercs rántva

2012-12-28
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 20 perc

A Szilveszter általában az egyszerű receptekről szól. Ekkor szívesebben falatozunk könnyebb ételeket a karácsonyi nagy evések, dőzsölések után.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg sonka (szeletelt)
  • 25 dkg sajt (szeletelt, trappistát ajánlom)
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozához
  • olaj

1. lépés

Érdemes a boltban szeletelt sonkát és sajtot vásárolni, mert akkor nagyon egyszerű dolgunk van. Fogjuk meg a sonkákat, helyezzük rá a sajtot, majd tekerjük fel őket. Rögzítsük egyszerű fogpiszkálóval, én legalább hármat szoktam beletenni, hogy ne essenek szét.

2. lépés

Ezután a megszokott módon vegyünk elő három tálat, az egyikbe tegyünk lisztet, a másikba kicsit megsózott, felvert tojást, a harmadikba pedig zsemlemorzsát. Nincs más dolgunk, mint a tekercseket bepanírozni, ezt kétszer tegyük meg, hogy a sajt ne folyjon ki a sütésnél.

3. lépés

Ezután forró olajban (nem fritőzben) süssük ki a sonkatekercseket, amíg szépen megbarnul. Tálalhatjuk finom mártással, salsa szósszal vagy készíthetünk hozzá köretet is.

 

Fogás: Cimkék: ,

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

11 728 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sonkatekercs

  • Göngyölt sonka rántva

  • Zöldbabos sonkatekercs

  • Kecskesajttal töltött sonkatekercs

  • Brokkolis sonkatekercs