Gombafejek kacsamáj pástétommal, reszelt sajttal

2013-06-18
  • Hány főre: 2-3
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Egy egyszerű vendégváró vagy előétel következzék finom gombával.

Ezeket szerezd be:

  • 15 db csiperkegomba feje
  • 1 doboz (10 dkg) kacsamájpástétom
  • 15 szelet trapista sajt
  • őrölt fekete bors
  • 1 tasak (10 dkg) konyhakész rizs
  • petrezselyemzöld
  • chilli szósz

1. Lépés

A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, belehelyezem egy serpenyőbe, melybe olíva olajat öntöttem. A gombákat sózom, borsozom, s megtöltöm a máj pástétommal. Beteszem az előmelegített sütőben, s hőlégkeverése 180°C-on 20 percig sütöm.

2. Lépés

Közben a rizst felteszem főni, lereszelem a sajtot, s aprítom a petrezselymet. Majd a gombákra teszem a sajtot, s további tíz percig sütöm

3. Lépés

Tálalok a tányérra helyezek 5 db gombát, mellé rizst, szórok rá petrezselymet, és borsot, locsolok rá chilli szószt.

 

 

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 380 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Sertésmájkrémmel és ordasajttal töltött gombafejek

  • Kolbásszal és sajttal töltött gombafejek

  • Sonkával-tejföllel-sajttal töltött gomba

  • Darált hússal töltött gomba paradicsomszószban

  • Túrós-tejfölös gomba csőben sütve

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    771 kcal
  • Zsír

    54.7g
  • Szénhidrát

    31.4g
  • Fehérje

    39g