Gombafejek kacsamáj pástétommal, reszelt sajttal
2013-06-18- Típus: Töltött gomba receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2-3
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 35 perc
Egy egyszerű vendégváró vagy előétel következzék finom gombával.
Ezeket szerezd be:
- 15 db csiperkegomba feje
- 1 doboz (10 dkg) kacsamájpástétom
- 15 szelet trapista sajt
- só
- őrölt fekete bors
- 1 tasak (10 dkg) konyhakész rizs
- petrezselyemzöld
- chilli szósz
1. Lépés
A gombákat megmosom, törzsüket eltávolítom, belehelyezem egy serpenyőbe, melybe olíva olajat öntöttem. A gombákat sózom, borsozom, s megtöltöm a máj pástétommal. Beteszem az előmelegített sütőben, s hőlégkeverése 180°C-on 20 percig sütöm.
2. Lépés
Közben a rizst felteszem főni, lereszelem a sajtot, s aprítom a petrezselymet. Majd a gombákra teszem a sajtot, s további tíz percig sütöm
3. Lépés
Tálalok a tányérra helyezek 5 db gombát, mellé rizst, szórok rá petrezselymet, és borsot, locsolok rá chilli szószt.
Értékelések
(3.7 / 5)
3 személy értékelt
2 793 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
771 kcal -
Zsír
54.7g -
Szénhidrát
31.4g -
Fehérje
39g