Vaníliapuding sárgabarackkal
2014-07-24- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Most érik a kertünkben a sárgabarack, pudingba felhasználva nagyon finom.
Ezeket szerezd be:
- 5 dkg vanília pudingpor
- 0.5 liter tej
- 1-2 kiskanál cukor
- 0.5 db citrom
- 2 db sárgabarack
1. Lépés
Egy edényben feltesszük a tej zömét forrni. A sárgabarackokat szeletekre vágjuk.
2. Lépés
Kevés hideg tejben a pudingot csomó mentesre keverjük.
3. Lépés
Adunk hozzá kevés cukrot (el is hagyható), csepegtetünk bele citromot, majd a forró tejhez öntjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, míg a kívánt sűrűséget elérjük.
4. Lépés
A pudingot beleöntjük egy kehelybe, egy kivételével beletesszük a barackokat. Amikor kihűlt, s megdermedt, díszítésként rátesszük a közepére a barackot. Hidegen fogyasztjuk.
Értékelések
(5 / 5)
4 személy értékelt
2 560 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
259 kcal -
Zsír
5,6 g -
Koleszterin
21 mg -
Szénhidrát
45,1 g -
Cukor
42,4 g -
Fehérje
9,1 g