Vaníliapuding sárgabarackkal

2014-07-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Most érik a kertünkben a sárgabarack, pudingba felhasználva nagyon finom.

Ezeket szerezd be:

  • 5 dkg vanília pudingpor
  • 0.5 liter tej
  • 1-2 kiskanál cukor
  • 0.5 db citrom
  • 2 db sárgabarack

1. Lépés

Egy edényben feltesszük a tej zömét forrni. A sárgabarackokat szeletekre vágjuk.

2. Lépés

Kevés hideg tejben a pudingot csomó mentesre keverjük.

3. Lépés

Adunk hozzá kevés cukrot (el is hagyható), csepegtetünk bele citromot, majd a forró tejhez öntjük. Állandó keverés mellett addig főzzük, míg a kívánt sűrűséget elérjük.

4. Lépés

A pudingot beleöntjük egy kehelybe, egy kivételével beletesszük a barackokat. Amikor kihűlt, s megdermedt, díszítésként rátesszük a közepére a barackot. Hidegen fogyasztjuk.

Fogás: Hozzávalók: , , , ,

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

1 372 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vaníliás-fahéjas chia puding

  • Banános-narancsos puding csokival és mogyoróval

  • Kókuszos-csokoládés quinoa puding

  • Házi vaníliás puding eperrel

  • Házi csokoládé puding

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    259 kcal
  • Zsír

    5,6 g
  • Koleszterin

    21 mg
  • Szénhidrát

    45,1 g
  • Cukor

    42,4 g
  • Fehérje

    9,1 g