Tejfölös szilvás lepény

2014-04-09
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Gyorsan elkészülő sütemény. Mirelitből is és befőttből is elkészíthető.

Ezeket szerezd be:

  • A tészta hozzávalói:
  • 30 deka cukor
  • 3 tojás
  • 2 deci olaj
  • 2 deci tej
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 25 deka liszt
  • csipet só
  • Krém:
  • 50 deka darabolt szílva
  • 4 evőkanál búzadara
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 6 deci tejföl

1. Lépés

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverem, majd lassan hozzáadom az olajat és a tejet, végül a szódabikarbónás lisztet és legutoljára óvatosan beleforgatom a felvert fehérjét.

2. Lépés

24×22-es sütőpapiros tepsibe öntöm.  A tetejét búzadarával megszórom, szilvával kirakom, majd cukros fahéjjal meghintem. A tetejére tejfölt teszek.
170 fokon megsütöm kb 30-35 percig.

 

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Értékeld a receptet!

4 személy értékelt

4 723 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rumos-diós almás pite

  • Szilvás lepény recept

  • Diétás meggyes pite

  • Szilvalekvárral és mákkal töltött pite

  • Diétás paleo almás pite

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    802 kcal
  • Zsír

    38.8g
  • Szénhidrát

    108g
  • Fehérje

    10.3g
  • Koleszterin

    100mg
  • Cukor

    68.3g