Tejfölös szilvás lepény
2014-04-09- Típus: Pite
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 50 perc
Gyorsan elkészülő sütemény. Mirelitből is és befőttből is elkészíthető.
Ezeket szerezd be:
- A tészta hozzávalói:
- 30 deka cukor
- 3 tojás
- 2 deci olaj
- 2 deci tej
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 25 deka liszt
- csipet só
- Krém:
- 50 deka darabolt szílva
- 4 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál porcukor
- 2 kávéskanál fahéj
- 6 deci tejföl
1. Lépés
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
A tojások sárgáját a cukorral kikeverem, majd lassan hozzáadom az olajat és a tejet, végül a szódabikarbónás lisztet és legutoljára óvatosan beleforgatom a felvert fehérjét.
2. Lépés
24×22-es sütőpapiros tepsibe öntöm. A tetejét búzadarával megszórom, szilvával kirakom, majd cukros fahéjjal meghintem. A tetejére tejfölt teszek.
170 fokon megsütöm kb 30-35 percig.
Értékelések
(4.5 / 5)
4 személy értékelt
4 723 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
802 kcal -
Zsír
38.8g -
Szénhidrát
108g -
Fehérje
10.3g -
Koleszterin
100mg -
Cukor
68.3g