Gnocchi gombapörkölttel tejfölösen

2015-12-16
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 30 perc

A sok magyaros étel után végre egy kis olasz is az asztalomra került.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db krumpli
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős-hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika (+2 díszítéshez)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 2 ek tejföl

1. lépés

A krumplit héjában megfőzöm. Közben az aprított hagymát megdinsztelem, hozzáadom az aprított paprikát, chilit, paradicsomot és gombát, fűszerezem.

2. lépés

A krumplit összetöröm, összekeverem a liszttel és a tojással, kicsit meggyúrom, majd nudlikat formázok. Forró vízben megfőzöm.

3. lépés

A gnocchit összekeverem a gombapörkölttel.

4. lépés

Tálaláskor szedek a tányérra gombás gnocchiból, kanalazok rá tejfölt, teszek rá chilipaprikát, s vágok rá újhagyma zöldjét.

TIPP: Vörösbort ajánlok mellé.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

2 620 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival

  • Gnocchi borsóval és kakukkfűvel

  • Baconos gnocchi

  • Baconos-spenótos gnocchi

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    456 kcal
  • Zsír

    6 g
  • Koleszterin

    87 mg
  • Szénhidrát

    88,5 g
  • Cukor

    9,6 g
  • Fehérje

    17,6 g