Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival

2016-02-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Zavarban lennék, ha meg kellene határoznom, hogy ez most az olaszos, vagy a magyaros konyha étele. A lényeg az, hogy nagyon finom. Bár, ha belegondolok, a gnocchi tulajdonképpen a magyar nudli testvére.

Ezeket szerezd be:

  • - : : : Csirkecombhoz : : : -
  • 2 db csirkecomb
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1 db újhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • őrölt csípős pirospaprika (ízlés szerint)
  • 2 ek tejföl
  • kacsazsír
  • 1 dl vörösbor
  • - : : : Gnocchihoz : : : -
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg liszt
  • só (ízlés szerint)
  • 1 tk vaj
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. lépés

A combokat sózom, borsozom. A krumplikat megpucolom, sós vízben megfőzöm. A hagymát, paprikát, paradicsomot, gombákat felvágom.

2. lépés

Egy serpenyőben a combokat kevés zsíron mindkét oldalán megsütöm. Kiveszem, félreteszem.

3. lépés

A hagymát megdinsztelem, ráteszem a combokat, majd a zöldségeket, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s fedő alatt párolom.

4. lépés

A krumplikat egy krumplinyomón átnyomom, sózom, borsozom, s a tojással és a liszttel összekeverem, összedolgozom.

5. lépés

Amikor már nem ragad, deszkán alaposan összegyúrom, kisebb gombócokra osztom, ujjnyi vastagságúra sodrom, majd két centis darabokra vágom, végül sós vízben kifőzöm, vajon átforgatom.

6. lépés

Tálalok, a tányérra szedek egy combot, mellé gnocchit, rá gombaszószt, s egy kanál tejfölt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 642 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Gnocchi gombapörkölttel tejfölösen

  • Gnocchi borsóval és kakukkfűvel

  • Baconos gnocchi

  • Baconos-spenótos gnocchi

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    844 kcal
  • Zsír

    23,1 g
  • Koleszterin

    253 mg
  • Szénhidrát

    93 g
  • Cukor

    6 g
  • Fehérje

    57,9 g