Balzsamecetes vegyes saláta

2015-07-13
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 5 perc

Ezt a finom salátát szalonna és balzsamecet nélkül is elkészítheted.

Ezeket szerezd be:

  • 1 közepes méretű alma
  • fél kiló burgonya
  • só, bors
  • 2 kiskanál balzsamecet
  • 3 darab retek
  • fél citrom leve
  • egy fél kigyóuborka
  • 1 kisfej lilahagyma
  • 20 deka húsos házi füstölt szalonna
  • gránátalma
  • 3 db sonkás kockasajt
  • egy fél kalifornia paprika

1. Lépés

A burgonyát apró kockákra vágtam és sós vízben puhára főztem. A szétfőlős burgonya erre nem jó, csak a lisztes. Amikor megfőtt leszűröm és kihűtöm.

2. Lépés

A szalonnát szintén vékony kis kockákra vágtam és rozsdásra kisütöttem, majd kiszedtem az edényből és kihűtöttem.

3. Lépés

A többi hozzávalót is kis kockákra, a hagymát karikákra vágtam, az almára citromlevet csurgattam, hogy ne barnuljon meg.

4. Lépés

Amikor a burgonya és a szalonna lehűlt, az összes hozzávalóval összekeverem, hozzáadom a balzsamecetet és a gránátalma magokat.
Hagyom összeérni egy fél órát, és önálló fogásként  vagy sültek mellé tálalom.

Nagyon szeretem a finom ételeket sütiket.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 229 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Színes zöldséges saláta

  • Mediterrán saláta tojással

  • Mediterrán saláta bruschetta-val

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    582 kcal
  • Zsír

    28g
  • Szénhidrát

    55.3g
  • Fehérje

    28.5g
  • Koleszterin

    76mg
  • Cukor

    13g