Gnocchi borsóval és kakukkfűvel

2013-04-25
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

Az olasz konyha verhetetlen, a legfinomabb ételeket készítik, az ázsiai fogások mellett ez a másik nagy kedvenc.

Ezeket szerezd be:

  • Tészta:
  • 2-3 nagy burgonya
  • 50 g ricotta sajt
  • 100 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 tk kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint
  • Mártás:
  • olívaolaj (kb. 3-4 evőkanál)
  • 150 g borsó (lehet fagyasztott)
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 tk kakukkfű
  • 1 citrom reszet héja
  • só és bors ízlés szerint

1. Lépés

A burgonyát pucoljuk meg, majd egy kis sóval főzzük puhára. Tegyük egy tálba, majd törjük át egy krumplinyomóval. Adjuk hozzá a ricottát, sót, borsot, lisztet és az enyhén felvert tojást. Gyúrjunk kézzel sima tésztát, miközben megszórjuk egy kis kakukkfűvel.

2. Lépés

Alakítsunk két nagy hengert a tésztából (átmérője legyen 1,5-2 cm), és szeleteljük fel. Mindegyik szeletnek nyomkodjuk be a hüvelykujjunkkal a közepét.Forraljunk fel egy lábas enyhén sózott vizet, majd főzzük meg benne a gnocchikat. Akkor jó, ha feljönnek a víz felszínére. Szűrjük, mossuk át és tegyük félre.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a gnocchikat és kicsit megpirítjuk mindkét oldalukon. Fűszerezzük sóval és borssal. Adjuk hozzá a borsót, a vajat és a kakukkfüvet. Forgassuk össze és pirítsuk kicsit, amíg a mirelit borsó felenged. Végül adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.

Szedjük tányérra, majd szórjuk meg kakukkfűvel reszelt sajttal, tegyünk rá tejfölt.

 

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

5 976 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Vörösboros-gombás csirkecomb gnocchival

  • Gnocchi gombapörkölttel tejfölösen

  • Baconos gnocchi

  • Baconos-spenótos gnocchi

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    659 kcal
  • Zsír

    16.9g
  • Szénhidrát

    108.6g
  • Fehérje

    21.1g