Gnocchi borsóval és kakukkfűvel
2013-04-25- Hány főre: 2
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 60 perc
Az olasz konyha verhetetlen, a legfinomabb ételeket készítik, az ázsiai fogások mellett ez a másik nagy kedvenc.
Ezeket szerezd be:
- Tészta:
- 2-3 nagy burgonya
- 50 g ricotta sajt
- 100 g liszt
- 1 tojás
- 1 tk kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- Mártás:
- olívaolaj (kb. 3-4 evőkanál)
- 150 g borsó (lehet fagyasztott)
- 3 evőkanál vaj
- 2 tk kakukkfű
- 1 citrom reszet héja
- só és bors ízlés szerint
1. Lépés
A burgonyát pucoljuk meg, majd egy kis sóval főzzük puhára. Tegyük egy tálba, majd törjük át egy krumplinyomóval. Adjuk hozzá a ricottát, sót, borsot, lisztet és az enyhén felvert tojást. Gyúrjunk kézzel sima tésztát, miközben megszórjuk egy kis kakukkfűvel.
2. Lépés
Alakítsunk két nagy hengert a tésztából (átmérője legyen 1,5-2 cm), és szeleteljük fel. Mindegyik szeletnek nyomkodjuk be a hüvelykujjunkkal a közepét.Forraljunk fel egy lábas enyhén sózott vizet, majd főzzük meg benne a gnocchikat. Akkor jó, ha feljönnek a víz felszínére. Szűrjük, mossuk át és tegyük félre.
3. Lépés
Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a gnocchikat és kicsit megpirítjuk mindkét oldalukon. Fűszerezzük sóval és borssal. Adjuk hozzá a borsót, a vajat és a kakukkfüvet. Forgassuk össze és pirítsuk kicsit, amíg a mirelit borsó felenged. Végül adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
Szedjük tányérra, majd szórjuk meg kakukkfűvel reszelt sajttal, tegyünk rá tejfölt.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
5 976 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
659 kcal -
Zsír
16.9g -
Szénhidrát
108.6g -
Fehérje
21.1g