Fűszeres paradicsomos párolt tök

2012-09-24
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 60 perc

A zöldségesnél vásárolt tökből, cukkiniból és a paradicsomból isteni vacsorát hoztam ki. Keményítő napra is kiváló.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg hosszúkás Tök
  • 10 dkg Cukkini
  • 3 db nagy Paradicsom
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • 2 evőkanál Olívaolaj
  • 1 dl Erőleves
  • 1 db Babérlevél
  • Olaj
  • Chili
  • Bors

1. lépés

Felvágjuk a hagymát, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a negyedekre vágott paradicsomot, cukkinit és a fokhagymanyomóval elintézett fokhagymát. Sóval, borssal, chilivel és babérlevéllel ízesítjük.

2. lépés

Fűszerezés után erőlevessel felöntjük, majd krémes állagúra főzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik edényben feltesszük a tököt forrásban lévő vízben főni. Körülbelül 10 percig elég is. Vigyázzunk, hogy a tök ne teljesen puhuljon meg.

3. lépés

Ahogy a tök kész, megpucoljuk és a húsát kockákra vágjuk. Ezután hozzáadjuk a tököt a paradicsomos cukkini alaphoz. Jó alaposan átkeverjük és pár percig még egybe főzzük. Bazsalikomlevéllel és citromhéjjal díszíthetjük.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

3 744 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Töltött cukkini

  • Fokhagymás burgonya

  • Paradicsomos zöldborsófőzelék

  • Tepsis karalábé

  • Töltött vöröshagyma

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    368 kcal
  • Összes Zsír

    28,8 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    29,3 g
  • Cukor

    12,5 g
  • Fehérje

    4,9 g