Füstölt sajtba és baconbe tekert virsli gombaágyon
2015-02-19- Típus: Virslis ételek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Mert a virsli nem csak tormával és mustárral fogyasztható.
Ezeket szerezd be:
- 20 dkg bécsi virsli (Wiesbauer)
- 10 dkg bacon
- 10 dkg szeletelt füstölt sajt (Karaván)
- 4 db burgonya
- 4 db csiperkegomba
- 1 db újhagyma (zöldjével)
- 5 szál petrezselyem
- olívaolaj
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1. Lépés
A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd megpucolom, s felszeletelem, a gombát és az újhagymát úgyszintén.
2. Lépés
A virsliket bevagdosom, majd betekerem a sajtba és a baconbe.
3. Lépés
Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, ráteszem, a krumplit, a gombát és a hagymát, majd erre a virsliket. Fűszerezem, majd beteszem a sütőbe, szép pirosra sütöm.
4. Lépés
Tálaláskor szórok a krumplira aprított petrezselymet és újhagymazöldet.
Értékelések
(5 / 5)
1 személy értékelt
2 908 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1138 kcal -
Zsír
74,5 g -
Koleszterin
161 mg -
Szénhidrát
67,5 g -
Cukor
7,1 g -
Fehérje
50,6 g