Füstölt sajtba és baconbe tekert virsli gombaágyon

2015-02-19
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Mert a virsli nem csak tormával és mustárral fogyasztható.

Ezeket szerezd be:

  • 20 dkg bécsi virsli (Wiesbauer)
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg szeletelt füstölt sajt (Karaván)
  • 4 db burgonya
  • 4 db csiperkegomba
  • 1 db újhagyma (zöldjével)
  • 5 szál petrezselyem
  • olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. Lépés

A krumplikat héjában félig megfőzöm, majd megpucolom, s felszeletelem, a gombát és az újhagymát úgyszintén.

2. Lépés

A virsliket bevagdosom, majd betekerem a sajtba és a baconbe.

3. Lépés

Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, ráteszem, a krumplit, a gombát és a hagymát, majd erre a virsliket. Fűszerezem, majd beteszem a sütőbe, szép pirosra sütöm.

4. Lépés

Tálaláskor szórok a krumplira aprított petrezselymet és újhagymazöldet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1 668 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Curry-s virsli

  • Baconös virsli petrezselymes újkrumplival

  • Sült virsli recept

  • Virslifelfújt

  • Sajttal töltött virsli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1138 kcal
  • Zsír

    74,5 g
  • Koleszterin

    161 mg
  • Szénhidrát

    67,5 g
  • Cukor

    7,1 g
  • Fehérje

    50,6 g