Virslifelfújt
2012-07-10- Típus: Fehérje nap, Virslis ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 4
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 35 perc
- Elkészítés: 40 perc
Ha van otthon néhány pár virslink és szeretnénk valami újdonságot készíteni belőle, akkor ez a recept nekünk szól.
Ezeket szerezd be:
- 4 pár Virsli
- 10 dkg Vaj
- 20 dkg Sajt
- 1 db Tojás
- 1 evőkanál Liszt
- Só
- Bors
- Kakukkfű
1. lépés
Előveszünk egy edényt, amiben felolvasztjuk a vajat. Ha a vaj felolvadt, akkor 1 evőkanál lisztet enyhén megpirítunk rajta, majd körülbelül 3 dl vízzel felöntjük és további 10 percen át forraljuk. Folyamatosan kevergessük közben! Ha ezzel végeztünk, várjunk amíg kihűl.
2. lépés
Ahogy kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgáját és addig keverjük, amíg krémszerű állagot nem kapunk. Sóval és borssal megfűszerezzük ahogy mi szeretnénk. Egy tepsit vagy valamilyen tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd ennek az aljára a hosszában felvágott virsliket ráfektetjük és a krémünkkel leöntjük. Jó sok sajtot reszelünk a tetejére és apró vajdarabokkal, bazsalikommal is megszórjuk. Betesszük az előmelegített sütőbe és 20-25 percig sütjük, de úgy is látni fogjátok a sajtból, hogy mikor jó. Párolt zöldség nyugodtan mehet mellé.
Értékelések
(5 / 5)
6 személy értékelt
7 818 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
692 kcal -
Összes Zsír
63,6 g -
Koleszterin
204 mg -
Szénhidrát
7,4 g -
Cukor
3,3 g -
Fehérje
23,4 g