Póréhagymás paszternák leves
2012-04-01- Típus: Keményítő nap, Zöldséglevesek
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 4-6
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 30 perc
- Elkészítés: 40 perc
Mi is az a paszternák?
Sokan biztos felteszik magukban a kérdés, ha meghallják az említett szót. Pedig nem kell nagy ördöngösségre gondolni, hiszen mindenki ismeri. A háziasszonyok többsége csak úgy emlegeti: fehérrépa.
A pasztinák a sárgarépával rokon Európában őshonos gyökérzöldség. Vidéken több néven is emlegetik: pasztinák, paszternák, fehérrépa, olaszrépa.
Ezeket szerezd be:
- 2 evőkanál vaj
- 3 póréhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg paszternák, hámozott és apróra vágott
- 2 csík citromhéj
- 1-2 teáskanál só
- 8 dl csirkehúsleves
- 2 dl csésze víz
- petrezselyem
- 1 evőkanál citromlé
A leves elkészítése:
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
3 519 megtekintés