Túrós csusza sok tejföllel és sok baconnel

2016-04-06
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 10 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Bár a csusza általában füstölt szalonnával készül, én most egy kicsit más ízre vágytam.

Ezeket szerezd be:

  • 25 dkg csuszatészta
  • 10 dkg bacon (aprított)
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk olaj (napraforgó)
  • 1 db újhagyma zöldje
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)

1. lépés

A bacont egy serpenyőben az olajon kisütöm. Egy keveset félreteszek.

2. lépés

A tésztát lobogó forró sós vízben 6 percig főzöm, majd a kikapcsolt tűzhelyen még hőntartáson hagyom. A hagyma zöldjét felvágom.

3. lépés

A tésztát rászedem a sült baconra, hozzáadom a túrót és a tejfölt, összekeverem.

4. lépés

Tálaláskor szedek a tésztából egy tányérra tésztát, sózom, borsozom, s szórok rá sült bacont és vágott újhagyma zöldjét.

5. lépés

Aki akar, tehet rá még tejfölt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

696 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Csusza másként és háromféle sajttal

  • Csusza resztelt csirkemájjal

  • Túrós csusza sült baconnel és virslivel

  • Túrós-tejfölös-sonkás-szalonnás-sajtos tészta

  • Tejfölös-túrós-sajtos quadretti sült szalonnával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    981 kcal
  • Zsír

    49,5 g
  • Koleszterin

    200 mg
  • Szénhidrát

    78,8 g
  • Cukor

    0,7 g
  • Fehérje

    53,2 g