Baconös virsli petrezselymes újkrumplival
2013-09-12- Típus: Virslis ételek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 40 perc
- Elkészítés: 50 perc
Hogy milyen finomat is ettem! Baconös virsli, sajtos spárga petrezselymes újkrumplival, paradicsommal, paprikával. Valami isteni!
Ezeket szerezd be:
- 8 db sütnivaló virsli
- 4 szelet bacon
- 2 nagy fehér spárga
- 2 szelet lapkasajt
- 4 db újkrumpli
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- petrezselyem
- olívaolaj
- vaj
- só
- őrölt fekete bors
- Thai Sweet Chili szósz
1. lépés
A krumplit megsikálom, a spárgát meghámozom, a végét levágom. A paprikát hosszában félbevágom. A virslit bevagdosom, a végét betekerem a bacon szalonnába. Egy edénybe beleteszem a spárgákat és a krumplit, félig megfőzöm.
2. lépés
Egy serpenyőbe teszek kevés olívaolajat, vajat, s ráhelyezem a virsliket, a spárgát, valamint a krumplit, paradicsomot és paprikát, fűszerezem 180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm, félidőben megforgatom. Majd a spárgákra tekerem a lapkasajtot, s grillfokozaton 200 C fokon készre sütöm.
3. lépés
Tálalok. A tányérra helyezek egy adagot, s petrezselyemmel díszítem, illetve vágok a krumplira és a tányérra petrezselymet. A virslire pedig locsolok chili szószt.
Értékelések
(5 / 5)
5 személy értékelt
3 428 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1546 kcal -
Összes Zsír
113,8 g -
Koleszterin
210 mg -
Szénhidrát
76,5 g -
Cukor
14,1 g -
Fehérje
56,1 g