Baconös virsli petrezselymes újkrumplival

2013-09-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 40 perc
  • Elkészítés: 50 perc

Hogy milyen finomat is ettem! Baconös virsli, sajtos spárga petrezselymes újkrumplival, paradicsommal, paprikával. Valami isteni!

Ezeket szerezd be:

  • 8 db sütnivaló virsli
  • 4 szelet bacon
  • 2 nagy fehér spárga
  • 2 szelet lapkasajt
  • 4 db újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • Thai Sweet Chili szósz

1. lépés

A krumplit megsikálom, a spárgát meghámozom, a végét levágom. A paprikát hosszában félbevágom. A virslit bevagdosom, a végét betekerem a bacon szalonnába. Egy edénybe beleteszem a spárgákat és a krumplit, félig megfőzöm.

2. lépés

Egy serpenyőbe teszek kevés olívaolajat, vajat, s ráhelyezem a virsliket, a spárgát, valamint a krumplit, paradicsomot és paprikát, fűszerezem 180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm, félidőben megforgatom. Majd a spárgákra tekerem a lapkasajtot, s grillfokozaton 200 C fokon készre sütöm.

3. lépés

Tálalok. A tányérra helyezek egy adagot, s petrezselyemmel díszítem, illetve vágok a krumplira és a tányérra petrezselymet. A virslire pedig locsolok chili szószt.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 5
Értékeld a receptet!

5 személy értékelt

1,560 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Füstölt sajtba és baconbe tekert virsli gombaágyon

  • Curry-s virsli

  • Sült virsli recept

  • Virslifelfújt

  • Sajttal töltött virsli

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1546 kcal
  • Összes Zsír

    113,8 g
  • Koleszterin

    210 mg
  • Szénhidrát

    76,5 g
  • Cukor

    14,1 g
  • Fehérje

    56,1 g