Finom marhahúsleves
2013-02-01- Típus: Húslevesek
- Nemzetiség: Hungarikum
- Nehézség: Haladó
- Hány főre: 6-8
- Előkészítés: 30 perc
- Főzési/Sütési idő: 2:30 p
- Elkészítés: 3:0 p
A húsleves szinte már elmaradhatatlan a vasárnapi ebédek alkalmával. Mindig sok csigatésztával ettük, párolt zöldségekkel. No, de ugyanilyen finom a marhahúsból készült változat is!
Ezeket szerezd be:
- 2 kg marhahús (comb, borda, lábszár ígény szerint)
- 4 fehérrépa
- 2 nagyobb zeller
- 5 sárgarépa
- 2 közepes vöröshagyma
- 6-7 gerezd fokhagyma
- 2 fej karalábé
- 4 krumpli (kockázva)
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, vegeta ízlés szerint
1. Lépés
A marhahúst vágjuk kisebb, nagyobb darabokra, majd hideg vízben tegyük fel főni. (A hús mennyiségének kétszerese legyen a víz mennyisége.) A habot szűrjük le időnként a tetejéről. A zöldségeket tisztítsuk, daraboljuk, majd akkor adjuk hozzá, amikor a hús már legalább egy órája fő.
2. Lépés
Ízesítsük a levest sóval, borssal, tegyünk bele vegetát, és az összes többi hozzávalót keverjük bele. Időnként kóstoljuk és ízesítsük, ha nem lenne elég ízes. Szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel és addig főzzük, ameddig minden zöldség és a hús is megpuhul. Igény szerint főzhetünk hozzá tésztát vagy galuskát is.
Értékelések
(5 / 5)
3 személy értékelt
4 786 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
657 kcal -
Zsír
12.1g -
Szénhidrát
41g -
Fehérje
92.5g