Finom marhahúsleves

2013-02-01
  • Hány főre: 6-8
  • Előkészítés: 30 perc
  • Főzési/Sütési idő: 2:30 p
  • Elkészítés: 3:0 p

A húsleves szinte már elmaradhatatlan a vasárnapi ebédek alkalmával. Mindig sok csigatésztával ettük, párolt zöldségekkel. No, de ugyanilyen finom a marhahúsból készült változat is!

Ezeket szerezd be:

  • 2 kg marhahús (comb, borda, lábszár ígény szerint)
  • 4 fehérrépa
  • 2 nagyobb zeller
  • 5 sárgarépa
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 6-7 gerezd fokhagyma
  • 2 fej karalábé
  • 4 krumpli (kockázva)
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors, vegeta ízlés szerint

1. Lépés

A marhahúst vágjuk kisebb, nagyobb darabokra, majd hideg vízben tegyük fel főni. (A hús mennyiségének kétszerese legyen a víz mennyisége.) A habot szűrjük le időnként a tetejéről. A zöldségeket tisztítsuk, daraboljuk, majd akkor adjuk hozzá, amikor a hús már legalább egy órája fő.

2. Lépés

Ízesítsük a levest sóval, borssal, tegyünk bele vegetát, és az összes többi hozzávalót keverjük bele. Időnként kóstoljuk és ízesítsük, ha nem lenne elég ízes. Szórjuk meg a tetejét petrezselyemmel és addig főzzük, ameddig minden zöldség és a hús is megpuhul. Igény szerint főzhetünk hozzá tésztát vagy galuskát is.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

4 786 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Pulykanyakleves zöldségesen metélttésztával

  • Csontleves húsos csontból és velőscsontból sok zöldséggel

  • Csirkeaprólék leves krumpligombóccal

  • Húsleves kacsafarhátból metélttésztával

  • Húsleves kacsafarhátból és nyakból grízgaluskával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    657 kcal
  • Zsír

    12.1g
  • Szénhidrát

    41g
  • Fehérje

    92.5g