Angyalszem apró sütemény

2012-12-21
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 15 perc
  • Elkészítés: 25 perc

Lehet kapni a boltban vegyes apró süteményeket, amelyikben lehet ilyen angyalszemet is találni. Nagyon ízletes, ezért rögtön megpróbáltam elkészíteni az otthoni változatát.

Ezeket szerezd be:

  • 120 g liszt
  • 75 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 35 g porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 citrom reszelt héja

1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a vajat, tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, sót és reszelt citromhéjat, majd gyúrjuk egységes tésztává. Hagyjuk a tésztát hűvös helyen legalább egy órát.

2. Lépés

Vegyük ki a tésztát, és alakítsunk belőle kis golyókat, és helyezzük egy előkészített, sütőpapírral bélelt tepsibe. Készítsünk egy kis bemélyedést a közepén az ujjunk segítségével és töltsük meg a lyukakat tetszőleges ízű lekvárral.

3. Lépés

Süssük a süteményeket 200°C-on körülbelül 15 percig. Vegyük ki, majd hagyjuk lehűlni.

 

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2,778 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Narancsos teasütemény

  • Szilvás papucs Marcsitól

  • Monte Carlo teasütemény

  • Diós angyalszem

  • Citromos csókok

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    34 kcal
  • Zsír

    19g
  • Szénhidrát

    3g
  • Fehérje

    0.5 g