Rizzsel töltött paradicsom

2012-11-12
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 20 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 40 perc

A paradicsomot jó kis fűszeres rizzsel megtöltöttük, megsütöttük és mind megettük.

Ezeket szerezd be:

  • 4 db Paradicsom
  • 13 dkg Rizs
  • 1 gerezd Fokhagyma
  • Néhány szem Kelbimbó
  • 3 evőkanál Olívaolaj
  • Késhegynyi Pirospaprika
  • Rozmaring
  • Ételízesítő

1. lépés

A paradicsomok tetejét egy határozott mozdulattal megskalpoljuk (tetejüket ne dobjuk ki), majd egy kiskanál segítségével a belsejüket kikanalazzuk. Ezzel párhuzamosan a rizst félpuhára főzzük sós vízben. Szűrjük le, de a levét ne öntsük ki, mert szükségünk lesz rá.

2. lépés

A félpuha rizst összekeverjük a zúzott fokhagymával, apróra vágott kelbimbóval, kettő evőkanál olajjal és a kikanalazott paradicsom belsejével. Ezt a tölteléket ételízesítővel, rozmaringgal, sóval és pirospaprikával fűszerezzük, majd jó alaposan keverjük össze.

3. lépés

A kész töltelékkel megtöltjük a kivájt paradicsomok belsejét, majd locsoljuk meg olajjal. Tegyük vissza rájuk a levágott tetejüket és helyezzük be egy kikent tűzálló tálba, tepsibe. Dobjuk be az előmelegített sütőbe és körülbelül 20 percen keresztül süssük közepes hőfokozaton. Amíg sütjük, időnként locsoljuk meg egy kis visszamaradt rizslével, úgy finomabb íze lesz.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

1 620 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fetakrémmel töltött paradicsom

  • Pulykamáj-pástétommal töltött paradicsom

  • Tonhalkrémmel töltött paradicsom és tojás

  • Bolognai zabkorpa palacsintából

  • Garnélarákkal töltött paradicsom

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    467 kcal
  • Összes Zsír

    22,3 g
  • Koleszterin

    0 mg
  • Szénhidrát

    62,3 g
  • Cukor

    4,3 g
  • Fehérje

    7,3 g