Rizzsel töltött paradicsom
2012-11-12- Típus: Szénhidrát nap, Töltött paradicsomok
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 20 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 40 perc
A paradicsomot jó kis fűszeres rizzsel megtöltöttük, megsütöttük és mind megettük.
Ezeket szerezd be:
- 4 db Paradicsom
- 13 dkg Rizs
- 1 gerezd Fokhagyma
- Néhány szem Kelbimbó
- 3 evőkanál Olívaolaj
- Késhegynyi Pirospaprika
- Rozmaring
- Ételízesítő
- Só
1. lépés
A paradicsomok tetejét egy határozott mozdulattal megskalpoljuk (tetejüket ne dobjuk ki), majd egy kiskanál segítségével a belsejüket kikanalazzuk. Ezzel párhuzamosan a rizst félpuhára főzzük sós vízben. Szűrjük le, de a levét ne öntsük ki, mert szükségünk lesz rá.
2. lépés
A félpuha rizst összekeverjük a zúzott fokhagymával, apróra vágott kelbimbóval, kettő evőkanál olajjal és a kikanalazott paradicsom belsejével. Ezt a tölteléket ételízesítővel, rozmaringgal, sóval és pirospaprikával fűszerezzük, majd jó alaposan keverjük össze.
3. lépés
A kész töltelékkel megtöltjük a kivájt paradicsomok belsejét, majd locsoljuk meg olajjal. Tegyük vissza rájuk a levágott tetejüket és helyezzük be egy kikent tűzálló tálba, tepsibe. Dobjuk be az előmelegített sütőbe és körülbelül 20 percen keresztül süssük közepes hőfokozaton. Amíg sütjük, időnként locsoljuk meg egy kis visszamaradt rizslével, úgy finomabb íze lesz.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
3 128 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
467 kcal -
Összes Zsír
22,3 g -
Koleszterin
0 mg -
Szénhidrát
62,3 g -
Cukor
4,3 g -
Fehérje
7,3 g