Fehérboros salátaleves baconnal és sonkával
2014-05-09- Típus: Salátaleves receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 10 perc
- Főzési/Sütési idő: 20 perc
- Elkészítés: 30 perc
Ettél már salátalevest? Ha nem, akkor itt a remek alkalom! Próbáld ki!
Ezeket szerezd be:
- 0.5 db nagyobb saláta (fejes)
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 100 g bacon (darabolt)
- 3 szelet sonka
- 1 szál petrezselyem
- kapor (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
- 1 db szárnyashúsleves-kocka
- 1 db zöldségleveskocka
- olívaolaj
- citromos olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
- 0.5 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszin
- 2 evőkanál tejföl
1. Lépés
A saláta leveleit leszedem, alaposan megmosom. A hagymát, fokhagymát apróra, a sonkát kockára vágom, a petrezselymet és a kaprot darabolom.
2. Lépés
Egy edényben olajon pirítom a hagymákat.
3. Lépés
A bacont és a sonkát, fűszerezem. A baconból és a sonkával egy keveset kiveszek, félreteszem, a maradékot felöntöm 6 dl vízzel, hozzámorzsolom a leves kockákat.
4. Lépés
A saláta leveleket kézzel kicsire szaggatom, főzöm.
5. Lépés
Hozzáadom a petrezselymet és a kaprot, belekeverem a lisztet, főzőtejszínt. A végén öntök bele bort, és tejfölt.
6. Lépés
Tálaláskor teszek a leves tetejére a félretett baconból és sonkából.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 312 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
639 kcal -
Zsír
45,1 g -
Koleszterin
92 mg -
Szénhidrát
24,1 g -
Cukor
8 g -
Fehérje
30,8 g