Fehérboros salátaleves baconnal és sonkával

2014-05-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 10 perc
  • Főzési/Sütési idő: 20 perc
  • Elkészítés: 30 perc

Ettél már salátalevest? Ha nem, akkor itt a remek alkalom! Próbáld ki!

Ezeket szerezd be:

  • 0.5 db nagyobb saláta (fejes)
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g bacon (darabolt)
  • 3 szelet sonka
  • 1 szál petrezselyem
  • kapor (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • fokhagyma-petrezselyem fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • 1 db szárnyashúsleves-kocka
  • 1 db zöldségleveskocka
  • olívaolaj
  • citromos olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszin
  • 2 evőkanál tejföl

1. Lépés

A saláta leveleit leszedem, alaposan megmosom. A hagymát, fokhagymát apróra, a sonkát kockára vágom, a petrezselymet és a kaprot darabolom.

2. Lépés

Egy edényben olajon pirítom a hagymákat.

3. Lépés

A bacont és a sonkát, fűszerezem. A baconból és a sonkával egy keveset kiveszek, félreteszem, a maradékot felöntöm 6 dl vízzel, hozzámorzsolom a leves kockákat.

4. Lépés

A saláta leveleket kézzel kicsire szaggatom, főzöm.

5. Lépés

Hozzáadom a petrezselymet és a kaprot, belekeverem a lisztet, főzőtejszínt. A végén öntök bele bort, és tejfölt.

6. Lépés

Tálaláskor teszek a leves tetejére a félretett baconból és sonkából.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 312 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Kapros salátaleves

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    639 kcal
  • Zsír

    45,1 g
  • Koleszterin

    92 mg
  • Szénhidrát

    24,1 g
  • Cukor

    8 g
  • Fehérje

    30,8 g