Eton mess parfé

2013-10-16
  • Hány főre: 6
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Az Eton mess elnevezésű édesség hagyományos angol desszert, amely három fő alkotóelemből áll: lágy tejszínhabból, eperből és durvára tört, ropogós habcsókból. A következő parfé recept ötvözi mindezeket.

Ezeket szerezd be:

  • 284ml tejszín
  • 200ml görög joghurt
  • 4 kis habcsók, morzsolt
  • 200g villával átnyomott eper
  • 2 evőkanál lemon curd
  • 200g málna vagy eper

1. Lépés

Vegyünk elő 6 db 150ml parfé vagy kerámia tálat és öblítsük ki hideg vízzel. Enyhén verjük fel a tejszínt, majd tegyük hozzá a joghurtot, a morzsolt habcsókot és az villával szétnyomott epret. Kanalazzuk hozzá a citromkrémet.

2. Lépés

Kanalazzuk a krémet az előkészített formákba és fagyasszuk minimum 2-2,5 órát. Kivételkor mártsuk a formákat meleg vízbe, majd borítsuk rá egy tányérra. Tálaljuk gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal.

Egyik hobbim a főzés, szeretek új dolgokat kitalálni és kísérletezni a finomságokkal.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

5 059 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Isteni barackparfé

  • Málnás fagylalt alagút

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    576 kcal
  • Zsír

    43g
  • Szénhidrát

    43g
  • Fehérje

    7g