Eton mess parfé
2013-10-16- Hány főre: 6
- Előkészítés: 15 perc
- Főzési/Sütési idő: 0 perc
- Elkészítés: 15 perc
Az Eton mess elnevezésű édesség hagyományos angol desszert, amely három fő alkotóelemből áll: lágy tejszínhabból, eperből és durvára tört, ropogós habcsókból. A következő parfé recept ötvözi mindezeket.
Ezeket szerezd be:
- 284ml tejszín
- 200ml görög joghurt
- 4 kis habcsók, morzsolt
- 200g villával átnyomott eper
- 2 evőkanál lemon curd
- 200g málna vagy eper
1. Lépés
Vegyünk elő 6 db 150ml parfé vagy kerámia tálat és öblítsük ki hideg vízzel. Enyhén verjük fel a tejszínt, majd tegyük hozzá a joghurtot, a morzsolt habcsókot és az villával szétnyomott epret. Kanalazzuk hozzá a citromkrémet.
2. Lépés
Kanalazzuk a krémet az előkészített formákba és fagyasszuk minimum 2-2,5 órát. Kivételkor mártsuk a formákat meleg vízbe, majd borítsuk rá egy tányérra. Tálaljuk gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
5 059 megtekintés
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
576 kcal -
Zsír
43g -
Szénhidrát
43g -
Fehérje
7g