Fehérboros heringfilé zöldségekkel

2014-09-09
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 35 perc

Ma zűrös napom volt, egy gyors, de ugyanakkor finom ebédet kellett készítenem.

Ezeket szerezd be:

  • 170 g heringfilé (olajos)
  • 0.5 bögre zöldborsó
  • 0.5 bögre zöldbab
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db chilipaprika
  • 1 marék petrezselyem
  • 70 g rizs
  • 1 db citrom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • tarkabors (ízlés szerint)
  • 0.5 dl fehérbor

1. Lépés

A zöldborsót, zöldbabot kiveszem a mélyhűtőből. A sárgarépát megpucolom, keresztbe és hosszába kettévágom.

2. Lépés

A rizst és a répát sós vízben felteszem főni. A citromból vágok 2 szeletet. A kertben szedett petrezselyemből félreteszek 2 ágat, a többit aprítom.

3. Lépés

A főzővízből 18 perc után kiveszem a rizst, a tűzhelyet elzárom, a répát még hőntartáson tovább puhítom.

4. Lépés

Egy serpenyőbe beleteszem a heringfilét sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Mellérakom a borsót, a zöldbabot, s a sárgarépát.

5. Lépés

Néhány percig átsütöm, a halakat, répát megfordítom, a zöldségeket megkavarom.

6. Lépés

Tálalok. A tányérra teszek két szelet halat, szórok rá tarka borsot, facsarok rá citromot,locsolok rá bort, teszek rá egy petrezselyem ágat. Pakolok mellé zöldborsót és zöldbabot, s rizst.

7. Lépés

Sózom, borsozom. A rizsre szórok aprított petrezselyemzöldet, s vágok chilipaprikát. Díszítésként teszek rá egy citromszeletet.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 3
Értékeld a receptet!

3 személy értékelt

1 171 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Rántott hering petrezselymes krumplival

  • Bazsalikomos kagylótészta csípős paradicsomos heringgel

  • Zöldséges heringsaláta

  • Sült hering minden földi jóval

  • Céklás heringsaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    353 kcal
  • Zsír

    13,4 g
  • Koleszterin

    17 mg
  • Szénhidrát

    43,5 g
  • Cukor

    5,2 g
  • Fehérje

    11,9 g