Céklás heringsaláta

2012-06-18
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 0 perc
  • Elkészítés: 15 perc

Ezt a receptet még az egyik kerti sütögetés alkalmával volt lehetőségem megkóstolni. Megmutatom, hogy tudjuk felhasználni az üveges ruszlit.

Ezeket szerezd be:

  • 1 üveges Ruszli
  • 30 dkg Cékla
  • 1 db Alma
  • 2 evőkanál Méz
  • 2 evőkanál Tejföl

1. lépés

Kezdésnek a heringet alaposan lecsepegtetjük (a levét ne öntsétek ki, mert szükségünk lesz rá), majd kisebb szeletekre vagy kockákra felvágjuk. Az üvegben lévő hagymával is ezt tesszük.

2. lépés

A már kész céklánkat is lecsöpögtetjük és kockára vágjuk, az alma egyik felét lereszeljük, a másikat szintén kockázzuk.

3. lépés

Ha mindent felkockáztunk és az alma felét is lereszeltük, akkor az egészet egy nagy tálba tesszük, jó alaposan összekeverjük és körülbelül két evőkanál mézet csurgatunk rá. Ezután jön rá a tejföl és a 3 evőkanál hering leve is, majd ismételten összekeverjük.

Fogás: Cimkék: Hozzávalók: , , , ,

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(4 / 5)

4 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

4 480 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Szardíniás-tojásos saláta mozzarellával

  • Szardíniás-tojásos saláta

  • Fehérboros heringfilé zöldségekkel

  • Szardinellás saláta tojással és fetával

  • Dinnyesaláta tonhallal és kagylóval

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    598 kcal
  • Összes Zsír

    28,1 g
  • Koleszterin

    22 mg
  • Szénhidrát

    64,3 g
  • Cukor

    52,6 g
  • Fehérje

    24,8 g