Rántott hering petrezselymes krumplival

2014-02-13
  • Hány főre: 2
  • Előkészítés: 5 perc
  • Főzési/Sütési idő: 45 perc
  • Elkészítés: 50 perc

A feleségem valami halat kért a hétre, ezért mint egy nagyon jó férj, teljesítettem a kívánságát. Finom sült petrezselymes krumplit készítettem mellé köretként.

Ezeket szerezd be:

  • 50 dkg rántott hering (pikáns szószban)
  • 5 db közepes újkrumpli
  • olívaolaj
  • 0.5 db citrom
  • 3 szál petrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • kakukkfű (ízlés szerint)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor (Cserszegi fűszeres)

1. Lépés

A krumplit megmosom, majd felteszem héjában főni.

2. Lépés

Amikor már majdnem megfőtt, elzárom a tűzhelyet, lehűtöm, majd megpucolom, s felszeletelem.

3. Lépés

A krumplikra öntök egy kevés olívaolajat, teszek rá egy keveset a hering szószából (ami az olívaolaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmazott), majd megsütöm kakukkfű, és aprított fokhagyma hozzáadása mellett. Az utolsó pillanatban szórok rá vágott petrezselymet.

4. Lépés

A végén hozzáadom a heringeket, átsütöm, facsarok rá citromot, öntök rá fehérbort, majd tálalom.

5. Lépés

A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem citromkarikával, petrezselyem-zölddel és chilipaprikával.

TIPP: Én fehérbort iszok hozzá, ajánlom másoknak is.

Egy világotjárt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai Gastronomiában.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 2
Értékeld a receptet!

2 személy értékelt

2 608 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fehérboros heringfilé zöldségekkel

  • Bazsalikomos kagylótészta csípős paradicsomos heringgel

  • Zöldséges heringsaláta

  • Sült hering minden földi jóval

  • Céklás heringsaláta

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    1012 kcal
  • Zsír

    40,1 g
  • Koleszterin

    223 mg
  • Szénhidrát

    102,5 g
  • Cukor

    9,7 g
  • Fehérje

    53,8 g