Rántott hering petrezselymes krumplival
2014-02-13- Típus: Hering receptek
- Nehézség: Könnyű
- Hány főre: 2
- Előkészítés: 5 perc
- Főzési/Sütési idő: 45 perc
- Elkészítés: 50 perc
A feleségem valami halat kért a hétre, ezért mint egy nagyon jó férj, teljesítettem a kívánságát. Finom sült petrezselymes krumplit készítettem mellé köretként.
Ezeket szerezd be:
- 50 dkg rántott hering (pikáns szószban)
- 5 db közepes újkrumpli
- olívaolaj
- 0.5 db citrom
- 3 szál petrezselyem
- só (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor (Cserszegi fűszeres)
1. Lépés
A krumplit megmosom, majd felteszem héjában főni.
2. Lépés
Amikor már majdnem megfőtt, elzárom a tűzhelyet, lehűtöm, majd megpucolom, s felszeletelem.
3. Lépés
A krumplikra öntök egy kevés olívaolajat, teszek rá egy keveset a hering szószából (ami az olívaolaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmazott), majd megsütöm kakukkfű, és aprított fokhagyma hozzáadása mellett. Az utolsó pillanatban szórok rá vágott petrezselymet.
4. Lépés
A végén hozzáadom a heringeket, átsütöm, facsarok rá citromot, öntök rá fehérbort, majd tálalom.
5. Lépés
A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem citromkarikával, petrezselyem-zölddel és chilipaprikával.
TIPP: Én fehérbort iszok hozzá, ajánlom másoknak is.
Értékelések
(5 / 5)
2 személy értékelt
2 608 megtekintés
Kapcsolódó receptek:
Tápérték információk
1 adagra vonatkozik!
-
Energia
1012 kcal -
Zsír
40,1 g -
Koleszterin
223 mg -
Szénhidrát
102,5 g -
Cukor
9,7 g -
Fehérje
53,8 g