Paradicsomos rákfarok tésztával

2013-10-16
  • Hány főre: 4
  • Előkészítés: 15 perc
  • Főzési/Sütési idő: 30 perc
  • Elkészítés: 45 perc

A fagyasztómban találtam egy kevés tengerihal-filét és rákfarkat. Paradicsomosan elkészítettem.

Ezeket szerezd be:

  • 40 dkg Tészta
  • 40-50 dkg Paradicsom
  • 30 dkg Tengerihal-filé
  • 20 dkg Rákfarok
  • 2 db Vöröshagyma
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 1 kiskanál Pirospaprika
  • Bors
  • Petrezselyem

1. lépés

A tésztát enyhe sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Olajon megfuttatjuk rákfarkat, majd félretesszük.

2. lépés

A kockákra vágott halfilét és az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, karikákra vágott fokhagymát, pirospaprikát és a felaprított petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

3. lépés

Amikor a paradicsom összeesett, belekeverjük a tésztát és a rákfarkat, majd folyamatos kevergetés mellett pár perc múlva tálaljuk.

TIPP: Ha kicsit olaszosan szeretnénk enni, akkor a fűszerezésnél tegyünk bele bazsalikomot és oregánót.

Én vagyok az élő példája annak, hogy egy férfi is szerethet a konyhában főzőcskézni.

Értékelések

(5 / 5)

5 5 1
Értékeld a receptet!

1 személy értékelt

1,412 megtekintés

Kapcsolódó receptek:
  • Fusilli tonhalsalátával

  • Fusilli chiliszószós szardíniával és mozzarellával

  • Tonhalas-paradicsomos spagetti

  • Szardinellás spagetti

  • Vörösboros fusili paradicsomos szardíniával

Tápérték információk

1 adagra vonatkozik!

  • Energia

    527 kcal
  • Összes Zsír

    16,7 g
  • Koleszterin

    165 mg
  • Szénhidrát

    66,1 g
  • Cukor

    5,5 g
  • Fehérje

    29,1 g